Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 20:50

Εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Εκλογή προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την εκλογή των μελών προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η συνεδρίαση θα γίνει διά ζώσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο 933/2021 και την ισχύουσα νομοθεσία, και όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων θα γίνει με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης για Covid-19 (PCR ή rapid test).

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος δεν αναμένονται εκπλήξεις, τις οποίες και δεν αφήνει η σχετική νομοθεσία, καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συνδυασμό της πλειοψηφίας, που έχει απομείνει με πέντε δημοτικούς συμβούλους, η πρόταση και επανεκλογή του νυν προέδρου Χαράλαμπου Αυρηλιώνη φαντάζει μονόδρομος για το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη, μιας και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξής τους καταλαμβάνουν θέση αντιδημάρχου. Εκτός και αν υπάρξει κάποια εσωτερική αλλαγή στο σχήμα.

Για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθορίζει ο νόμος πόσοι θα εκλεγούν από κάθε παράταξη και έτσι δεν αναμένονται εκπλήξεις.

Κ.Μπ.