Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 08:00

Καλαμάτα: Παράταση έως τέλος Μαΐου για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Παράταση έως τέλος Μαΐου για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Παράταση του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, κατά 6 μήνες, μέχρι τις 31 Μαΐου, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου και υλοποιείται από την εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας” με έκπτωση 57,36% και αρχική προθεσμία έως τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι “μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί περίπου το 15% της εργολαβίας, ενώ δεν έχει υποβληθεί από τον ανάδοχο κανένας λογαριασμός. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης του νότιου πεζοδρομίου, έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται τα τοιχία αντιστήριξης κατά μήκος του βόρειου πεζοδρομίου και είναι προς ολοκλήρωση οι εργασίες τοποθέτησης δικτύου απορροής ομβρίων του νότιου πεζοδρομίου. Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένες προς εκτέλεση οι εργασίες τοποθέτησης δικτύου ομβρίων στο βόρειο πεζοδρόμιο και η κατασκευή του νοτίου πεζοδρομίου. Το έργο έχει πλέον καλό εργοταξιακό ρυθμό αν εξαιρέσουμε τα διαστήματα που υπάρχει βροχή. Ενδεχομένως και την περίοδο των γιορτών”.

Οσον αφορά τους λόγους της καθυστέρησης, καταγράφεται πως “υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην εκκίνηση του έργου, λόγω του γεγονότος ότι εκτελέσθηκε η εργολαβία της ΔΕΔΔΗΕ που αφορούσε υπογειοποίηση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού, η οποία είχε ενταχθεί ως υποέργο 2 στην πράξη. Η εργολαβία είχε έκταση σε όλο το μήκος της οδού Πλαστήρα, περίπου 1.000 μέτρα. Η παγκόσμια πανδημία που οφείλεται στην Covid-19 είναι σε εξέλιξη από την αρχή κατασκευής του έργου και καθ’ όλη τη διάρκειά του, δημιουργώντας παρενέργειες στη λειτουργία του εργατοτεχνικού προσωπικού που εργάζεται στα έργα, αλλά και εκείνο που είναι στις δημόσιες υπηρεσίες (έλλειψη προσωπικού λόγω νοσηλείας, επιβάρυνση χρόνου εργασίας από αυξημένα μέτρα ασφαλείας κ.λπ.), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα συνεργεία σε πλήρη ανάπτυξη. Λόγω του ότι η οδός Πλαστήρα είναι ένας ιδιαίτερα πολυσύχναστος δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία όπου δεν είναι δυνατό να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας της, οι εργασίες γίνονται σε περιορισμένο εύρος, που σημαίνει ότι το εργοτάξιο δεν μπορεί να αναπτυχθεί ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιορίζοντας έτσι τον εργοταξιακό ρυθμό του έργου”.

5 ΜΗΝΕΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ!

Ακόμα, στην εισήγηση αναφέρεται ότι “σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από το ιστορικό αρχείο από έγκυρο μετεωρολογικό σάιτ στο διαδίκτυο, οι μέρες από την έναρξη εκτέλεσης του έργου έως σήμερα, όπου λόγω βροχής δεν ήταν δυνατό να εκτελεστούν εργασίες ή οι μέρες που απαγορεύονταν εργασίες λόγω καλοκαιρινού καύσωνα, είναι συνολικά 150, ήτοι 5 μήνες”!

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι το έργο βαδίζει καλά και πως η μεγάλη καθυστέρηση είναι από την υπογειοποίηση της ΔΕΗ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος αντέδρασε στην αναφορά για... 150 ημέρες κακών καιρικών συνθηκών που δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες, και ζήτησε να αποτυπώνεται ο σωστός λόγος.

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης συνέστησε για το ίδιο ζήτημα “να μη μας βάζουν θέματα που μας εκθέτουν όλους” και εκτίμησε πως είναι χαμηλή η απόδοση του έργου. Παρατήρησε ότι “το «χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου» σημαίνει αναθεωρήσεις, επιπλέον κόστος”, γι’ αυτό και ζήτησε να υπάρχει φειδώς σε τέτοιες αναφορές – ενώ με την άποψη αυτή συμφώνησε ο Β. Κοσμόπουλος.

Ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας παρατήρησε ότι “δεν έχω δει εισήγηση από την υπηρεσία για έργο που να υπάρχει υπαιτιότητα του εργολάβου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER