Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 21:31

Τηλεδιάσκεψη για κλιματικά ουδέτερες πόλεις

Γράφτηκε από την

 

Τη φιλοσοφία στην οποία εδράζεται η πρόταση της Καλαμάτας για την ένταξή της στο “Δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030” παρουσίασε χθες σε τηλεδιάσκεψη ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σε ενημέρωση του δήμου επισημαίνεται ότι η επιλογή των 100 πόλεων θα προκύψει μετά από απαιτητική αξιολόγηση, με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως σήμερα να είναι μεγάλο. Τις ελληνικές συμμετοχές προετοιμάζει από τον Απρίλιο του 2020 η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αποστολή.

Η παρουσίαση έγινε με τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Move) Μάθιου Μπάλντουιν και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Αποστολής Μαρίας Βασιλάκου και Χρύση Νικολαΐδη, καθώς και των δημάρχων 12 ακόμη ελληνικών πόλεων που θέτουν υποψηφιότητα ένταξης.