Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 21:37

Δήμος Καλαμάτας: Απαντήσεις για τα παράτυπα επιδόματα ζήτησε η αντιπολίτευση

Γράφτηκε από τον

 

Η μοναδική επίσημη ενημέρωση που έχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) – αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα των παράτυπων επιδομάτων από 2 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του δήμου– είναι μια έκθεση του ΟΠΕΚΑ τον Ιανουάριο του 2021 που μιλάει για ποσά περίπου κάτω από 300.000 ευρώ. (Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ της “Ε” βασίζεται σε στοιχεία έκθεσης του Ιουνίου του 2021). 

Αυτό δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος απαντώντας σε επικεφαλής των μειοψηφιών που του ζήτησαν ενημέρωση, απαντήσεις και εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης, για το πρώτο της θέμα της “Ε” στις 25 Ιανουαρίου, ότι “με 4,1 εκατ. ευρώ φέρεται ότι ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο από επιδόματα που εγκρίθηκαν παράτυπα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος στην απάντησή του κατηγόρησε τους Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη ότι δικάζουν και καταδικάζουν ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκαλώντας την αντίδρασή τους και λεκτική αντιπαράθεση.

Για καταγγελία πολύ σοβαρή έκανε λόγο ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο οποίος παρατήρησε πως αντιπολίτευση και Δημοτικό Συμβούλιο έμειναν στο σκοτάδι και ζήτησε την έκθεση του ΟΠΕΚΑ. “Οταν έρθει η έκθεση, γιατί δεν την έχουμε πάρει” του απάντησε ο δήμαρχος.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δυσφημείται ο δήμος και η πόλη. Παρατήρησε μάλιστα ότι πρώτη φορά “σκάει” τέτοιο ζήτημα στο δήμο με τέτοιο ποσό.

Η Μαρία Οικονομάκου ζήτησε ενημέρωση, λέγοντας ότι “είναι δύο υπάλληλοι άξιοι, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκαναν μια τέτοια πράξη. Με τον ένα συνεργάστηκα πολλά χρόνια και είναι έντιμος”.

Ενημέρωση ζήτησε και ο Μανώλης Μάκαρης.

Μετά την αντιπαράθεση ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος προέτρεψε “να περιμένουμε τις εξελίξεις” και είπε πως “γνωρίζω δύο πολύ καλούς υπαλλήλους”. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 είχε ενημέρωση για ανώνυμη καταγγελία από ΟΠΕΚΑ και είπε πως “ήταν διαβαθμισμένοι, είχαν προσωπικούς κωδικούς, διευκολύναμε την έρευνα, αφαιρέσαμε τους κωδικούς και από τους δύο υπαλλήλους”.

Ενημέρωσε ότι “τον Ιανουάριο του 2021 λάβαμε έκθεση του ΟΠΕΚΑ για ποσά περίπου κάτω από 300.000 ευρώ. Δεν έχει έρθει στα χέρια μας δεύτερο υπόμνημα, δεν βγαίνουν τα νούμερα για 4,1 εκ. ευρώ”.

Γ.Σ.