Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 21:16

Καλαμάτα: Καθυστερεί το δάνειο για την Ανατολική Παραλία - Παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Καθυστερεί το δάνειο για την Ανατολική Παραλία - Παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό

Η εκκρεμότητα της έγκρισης του ισολογισμού του Δήμου Καλαμάτας για το 2020 καθυστερεί την υλοποίηση των διαδικασιών για τη λήψη του δανείου των 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για τις διανοίξεις των δρόμων στην Ανατολική Παραλία.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για το σημαντικό - αναπτυξιακό δάνειο που περιμένει ο δήμος.

“Για να μπορέσουμε να υποβάλουμε και να πάρουμε τη χρηματοδότηση, θα πρέπει να έχει περάσει ο  ισολογισμός του 2020” μας είπε ο δήμαρχος και διευκρίνισε: “Ο ισολογισμός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους ορκωτούς λογιστές και θα περάσει το επόμενο διάστημα. Η πιο μακρινή ημερομηνία που πρέπει να έχουμε τελειώσει είναι η 4η Απριλίου. Οπότε μετά, μόλις πάρουμε τον ισολογισμό, είμαστε έτοιμοι σε όλα τα υπόλοιπα, να τα στείλουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να πάρουμε την πρώτη δόση, η οποία είναι για την αποζημίωση των ιδιοκτητών και μετά τα τεχνικά έργα. Πρέπει, δυστυχώς, να ακολουθηθούν οι διαδικασίες του ισολογισμού και μετά θα προχωρήσουμε”.

Τη συνομολόγηση του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 4 εκ. ευρώ, για τη διάνοιξη και κατασκευή οδών στην Ανατολική Παραλία και το κέντρο της πόλης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στις 8 Μαρτίου 2021, με τηλεδιάσκεψη.

Το δάνειο αφορά τη διάνοιξη και κατασκευή των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Υψηλάντου, Κορώνης, Παπανικολή και Μαιζώνος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι 12 χρόνια. Το ποσό του δανείου, με βάση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2020, κατανέμεται ως εξής: 2.705.618 ευρώ για απαλλοτριώσεις, 359.769,60 ευρώ για επικείμενα και 934.440 ευρώ για τεχνικά έργα.

 

Παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό

Προκηρύχθηκαν ουσιαστικές παρεμβάσεις για το πολύπαθο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στην Καλαμάτα, και μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρχει ανάδοχος.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, αναφέροντας ότι “οι παρεμβάσεις στο Πολυκλαδικό ξεκίνησαν. Ηδη οι «Κτηριακές Υποδομές» τις έχουν προκηρύξει, βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία και θα έχουμε ανάδοχο στις 23 Φεβρουαρίου για την πρώτη φάση, που αφορά υγρομόνωση και θερμομόνωση, προϋπολογισμού 990.000 ευρώ”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε πως “θα προκηρυχθεί και η παρέμβαση για τη στατικότητα, θα είναι άλλα 280.000 ευρώ από τις «Κτηριακές Υποδομές»” – και υπενθύμισε ότι “περιμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση από την Περιφέρεια, για να μπορέσουμε να κάνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Πολυκλαδικού, περίπου 4 εκ. ευρώ”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER