Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σε ημερίδα στην Βυτίνα

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σε ημερίδα στην Βυτίνα

Το χρηματοδοτικό πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου και οι ευκαιρίες για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το αντικείμενο ενημερωτικής ημερίδας, σήμερα Δευτέρα στη Βυτίνα, από την ΕΕΤΑΑ, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και την ΚΕΔΕ.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΔ Πελοποννήσου απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία της ορθής ενημέρωσης και προετοιμασίας, στην ανάγκη θεσμικών αλλαγών που θα συμβάλουν στην ταχύτερη υλοποίηση έργων, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό των ΟΤΑ και ζητημάτων που άπτονται των προτεραιοτήτων ως προς την επιλογή των έργων.

“Η ενημέρωση είναι δύναμη, η σωστή προετοιμασία φέρνει θετικά αποτελέσματα και η νέα προγραμματική περίοδος μπορεί να προσφέρει σε όλους τις ευκαιρίες που δικαιούνται, μακριά από τα λάθη του παρελθόντος. Όλοι μαζί, κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις ως πρωταγωνιστές”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βασιλόπουλος.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο δήμαρχος Γορτυνίας και γραμματέας της ΠΕΔ Στάθης Κουλής, ενώ την ενδιαφέρουσα εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Δημήτρης Μαραβέλιας πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΤΑΑ και ο Σπυρίδων Σπυρίδων διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο γ.γ. της Δημήτρης Καφαντάρης.