Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 08:46

Πρόβλημα τα δίκτυα ύδρευσης για το Open Mall Κυπαρισσίας

 

Δύο δίκτυα ύδρευσης θα έχει το τμήμα ανάπλασης της κεντρικής αγοράς Κυπαρισσίας όπου γίνονται τα έργα του Open Mall, καθώς δεν έχει προβλεφθεί το νέο δίκτυο να «κουμπώσει» στην αρχή και το τέλος του με το υπόλοιπο της πόλης.

Το γεγονός ότι κάτω από τα νέα έργα και την ανάπλαση που θα γίνει θα βρίσκεται σε λειτουργία και το παλιό δίκτυο δεν φαντάζει ορθολογικό, πολύ περισσότερο δε λόγω της παλαιότητάς του και των πολλών προβλημάτων που παρουσιάζονται στην πόλη. Πιθανή βλάβη του θα οδηγήσει σε ανασκαφή του νέου έργου.

Μπορεί το νέο δίκτυο που τοποθετείται να τροφοδοτεί όλες τις παροχές της ανάπλασης με νερό, όμως θα λειτουργεί σαν ξεχωριστό κομμάτι του δικτύου ύδρευσης, αφού δεν θα συνδεθεί και από τις δύο άκρες του με το υπάρχον δίκτυο για να έχει μια συνέχεια η υδροδότηση όλης της πόλης. Αυτό θα εξακολουθήσει να το κάνει το παλιό δίκτυο που θα παραμείνει ενεργό.

Το γεγονός αυτό σίγουρα προκαλεί προβληματισμό και εκφράζονται απόψεις πως πρέπει το «κούμπωμα» του νέου τμήματος με το υπόλοιπο δίκτυο της πόλης να γίνει εξαρχής, για να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον. Αυτό δεν έχει προβλεφθεί, έχει ένα κόστος, και εκεί μάλλον είναι που πρέπει να βρεθεί λύση.

Κ.Μπ.