Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 20:55

Μεσσήνη: Στην Οικονομική Αστυνομία η δικογραφία για ΚΕΑΔΗΜ

Γράφτηκε από την

 

Στην Οικονομική Αστυνομία έχει διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπεξαίρεση 100.000 ευρώ από το ταμείο της ΚΕΑΔΗΜ, όπως ανέφερε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος απαντώντας σε ενστάσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μανώλη Δουρούμη για τη χρηματοδότηση της ΚΕΑΔΗΜ από πλευράς δήμου.

Ο δήμαρχος παίρνοντας το λόγο ζήτησε να εστιάσουν στο δάσος και όχι στο δέντρο και το δάσος όπως είπε είναι ότι όλες οι υπηρεσίες που το ερεύνησαν καταλήγουν σε έλλειμμα 100.000 από το ταμείο. Παράλληλα τόνισε ότι χάθηκαν 220.000 ευρώ από προγράμματα χρηματοδοτήσεων, ενώ η δημοτική αρχή προσπαθεί να διασώσει την επιχείρηση και να καλύπτει τους μισθούς των εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2020 από την έκθεση ορκωτού λογιστή, τη χρονική περίοδο 2015-2018 διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα 93.818 ευρώ στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Μεσσήνης. Το έλλειμμα στο ταμείο της επιχείρησης, σε συνδυασμό με χαμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 205.615 ευρώ, καθιστούσαν την ΚΕΑΔΗΜ, όπως είχε ειπωθεί τότε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μη βιώσιμη. Πέρυσι, όπως είχε γράψει η “Ε”, η ΚΕΑΔΗΜ προχώρησε σε επίδοση πράξης καταλογισμού για το ταμειακό έλλειμμα προς την τότε πρόεδρο της ΚΕΑΔΗΜ και κατά νόμο υπεύθυνη εκείνη την περίοδο. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι η επίδοση καταλογισμού τού ποσού δεν υποδεικνύει την ενοχή (αλλά ούτε και την αθωότητα) του προσώπου που ασκούσε διοίκηση.

Να υπενθυμίσουμε τέλος πως από τον Οκτώβριο του 2020, οπότε και ήρθε για πρώτη φορά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν ξεκινήσει να τρέχουν παράλληλα διάφορες διοικητικές και ποινικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων.

Ν.Κ.