Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 17:45

Νέο όχημα στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Νέο όχημα στο Δήμο Τριφυλίας

Συνεχίζεται η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας, με το νέο απόκτημα να είναι ένας τράκτορας με press container χωρητικότητας 45 τόνων, που ήρθε το περασμένο Σάββατο.

Το συγκεκριμένο όχημα θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου όγκου απορριμμάτων στον τελικό σταθμό διάθεσης, μειώνοντας τα δρομολόγια που θα απαιτούνταν από τα συνήθη απορριμματοφόρα.

Αναφορικά με το νέο απόκτημα του δήμου ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης σημειώνει: «Ένα υπερσύγχρονο όχημα, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές, παρέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας. Πρόκειται για έναν ελκυστήρα (τράκτορα) με ημιρυμουλκούμενο απορριμματοκιβώτιο με συμπίεση (press container), χωρητικότητας 45 τόνων, που αποτελεί μια μεγάλη επένδυση του δήμου μας, στον τομέα της καθαριότητας. Διότι η συμβολή του στην εξοικονόμηση και μείωση του κόστους καυσίμων, με τη μείωση των δρομολογίων των κοινών απορριμματοφόρων του δήμου θα είναι αισθητή. Όπως και η εξοικονόμηση και μείωση των φθορών και των εργατοωρών του προσωπικού, που θα αξιοποιούνται για άλλες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Με το όχημα αυτό συνεχίζεται η αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Τριφυλίας, που θα έχει ως συνέπεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του. Μέσα δε στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η προμήθεια και άλλων σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων (με πλυντήριο κάδων), με σκοπό να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες αυτού του επιπέδου προς τους δημότες. Παρά τις όποιες και όσες δυσκολίες και μετά από συνεχή προσπάθεια και πολλή δουλειά, ο Δήμος Τριφυλίας εξακολουθεί να παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με προσεκτικά βήματα την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του δήμου μας, με την προμήθεια νέων σύγχρονων οχημάτων, ακόμη πιο ασφαλών και λιγότερο κοστοβόρων. Και πάνω απ' όλα με σεβασμό στους πολίτες, στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και στο περιβάλλον».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER