Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 21:20

Προσφυγή του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας για τον οικισμό της Μαύρης Λίμνας

Προσφυγή του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας για τον οικισμό της Μαύρης Λίμνας

 

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας να προσαρτήσει τον οικισμό Μαύρης Λίμνας στην Τοπική Κοινότητα Βρυσών, άσκησε το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας – καθώς μέχρι και τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης η περιοχή της Μαύρης Λίμνας ανήκε στα διοικητικά όρια της Κυπαρισσίας.

Στην συγκεκριμένη προσφυγή μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Στην προσβαλλόμενη απόφαση έχει όλως αορίστως και αναιτιολογήτως μεταφερθεί ο οικισμός της Μαύρης Λίμνας, ενώ ήταν και είναι αυτοτελής οικισμός, που ανήκει στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια της Κοινότητας της Κυπαρισσίας που ανήκει έως σήμερα, στην Κοινότητα Βρυσών, σύμφωνα όπως λέει η προσβαλλομένη απόφαση με πρόταση του προέδρου της κοινότητας Βρυσών! Η πρόταση όμως αυτή, περί μεταφοράς του οικισμού (παραποίηση της θέσης του ουσιαστικά) Μαύρη Λίμνα στην Κοινότητα Βρυσών, έστω και για τους λόγους της απογραφής, δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στην εισήγηση του θέματος του κ. Αντωνίου Βλάχου, αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, ούτε ως ξεχωριστή εισήγηση-πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Βρυσών. Με αποτέλεσμα να μην λάβουν γνώση της προτάσεως αυτής οι δημοτικοί σύμβουλοι, τουλάχιστον της αντιπολίτευσης, και να την αγνοούν, την στιγμή της ψηφοφορίας. Εξ αυτού του λόγου δε, πλανήθηκαν, καθώς πολλοί από αυτούς μας δήλωσαν ότι πίστευαν κατά την ψηφοφορία πως δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στους υφιστάμενους οικισμούς, όπως αυτοί εμφαίνονται στο Φύλλο Αυτοτελών Οικισμών του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο επισυναπτόταν στην εισήγηση του κ. αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στο φύλλο αυτό, ο οικισμός Μαύρη Λίμνα εμφαίνεται ορθά, ως αυτοτελής οικισμός, ανήκων στην Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας, και ως όλοι γνωρίζουμε ανήκων γεωγραφικά και διοικητικά στην κοινότητα Κυπαρισσίας. Ως εκ τούτου ψήφισαν εκ πλάνης το θέμα ομόφωνα, μη έχοντας γνώση της μεταφοράς – συγχώνευσης, και ουσιαστικά παραποίησης, του οικισμού Μαύρη Λίμνα στην κοινότητα Βρυσών».

Συνεχίζοντας σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Η προσβαλλόμενη απόφαση δεν στηρίζεται σε αιτιολογημένη, σαφή και τεκμηριωμένη, εισήγηση με βάση το νόμο. Πρόκειται για αναιτιολόγητη και ασαφή απόφαση που δεν επικαλείται κανένα πραγματικό ή νομικό λόγο που θα επέβαλλε αυτή την μεταφορά του οικισμού της Μαύρης Λίμναςστην Κοινότητα Βρυσών, ώστε πρόκειται για παραποίηση της θέσης οικισμού! ο οποίος μάλιστα ούτε καν συνορεύει με τα γεωγραφικά όρια της περιοχής της κοινότητας Βρυσών, αλλά ανήκει τόσο γεωγραφικά όσο και διοικητικά στην Κοινότητα Κυπαρισσίας.

Δεν υπήρξε καν πρόσκληση για το προς ψήφιση θέμα και δεν δικαιολογείται καν το έκτακτο του θέματος και οι λόγοι που επέβαλαν να εισέλθει προς ψήφιση ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Ούτε και στην προσβαλλόμενη απόφαση δικαιολογείται – αιτιολογείται το έκτακτο του θέματος, αλλά γενικά και αορίστως αναφέρεται,  σε λόγο εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας!».

Υπογραμμίζουν επίσης: «Εν προκειμένω το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας, και δη η από εμάς πρώτη πρόεδρος αυτού, α) ουδέποτε κλήθηκα να παραστώ στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2022 ότε συζητήθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης το εν λόγω θέμα, που αφορά την κοινότητά μου, καθώς ο οικισμός της Μαύρης Λίμνας ανέκαθεν ανήκε και ανήκει, γεωγραφικά και διοικητικά, στην τοπική κοινότητα Κυπαρισσίας. Επιπροσθέτως β) ουδέποτε ενημερώθηκα για την εισήγηση – πρόταση του προέδρου της κοινότητας Βρυσών, που πρότεινε ως αναφέρεται στην προσβαλλόμενη απόφαση, την ένταξη του οικισμού Μαύρη Λίμνα στην κοινότητα Βρυσών, και γ) ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μου και η γνώμη του τοπικού συμβουλίου Κυπαρισσίας, για την παραποίηση του οικισμού αυτού. Συνεπώς εξ αυτού και μόνο του λόγου η προσβαλλόμενη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί.

Επειδή το έννομο συμφέρον του τοπικού συμβουλίου Κυπαρισσίας είναι προφανές, ήτοι αφορά παραποίηση της θέσης του οικισμού Μαύρη Λίμνα, ο οποίος ανήκει στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια  της τοπικής κοινότητας Κυπαρισσίας και μόνο και δεν συνορεύει καν γεωγραφικά με την περιοχή της τοπικής κοινότητας Βρυσών».

 

Κ.Μπ.