Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 17:50

Διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση των έργων στην ακτογραμμή Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση των έργων στην ακτογραμμή Πεταλιδίου

Τη διαβεβαίωση ότι τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι και την ακτογραμμή του Πεταλιδίου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί παραπάνω από το 50% των εργασιών, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η αφορμή ήταν μία ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Τσερπέ για δυσμενείς εξελίξεις στο έργο και αποχώρηση του εργολάβου. Ο δήμαρχος απάντησε πως ο εργολάβος διέλυσε τη σύμβαση ως ελαττωματική, αλλά η δημοτική αρχή παρακολουθεί την εξέλιξη και ήδη -είπε ο κ. Αθανασόπουλος- γίνονται ενέργειες από το Υποδομών για την αναστολή της διάλυσης και την κατάθεση επικαιροποιημένου προϋπολογισμού και καταβολής αποζημίωσης στον εργολάβο. Ανέφερε ακόμα πως η δημοτική αρχή κινήθηκε στοχευμένα από την αρχή και έτσι ένα μεγάλο μέρος του έργου αποκατάστασης των ζημιών έχει ολοκληρωθεί, αντίθετα από το κομμάτι εκείνο που αφορά στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι σειρά έχει η αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, που θα ωφελήσει ολόκληρο τον Μεσσηνιακό Κόλπο.
Ν.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER