Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 08:34

Καλαμάτα: Προς νέα παράταση για την Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από τον

Νέα παράταση για το έργο - “γεφύρι της Αρτας” που αφορά την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά καλείται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας μεθαύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Το έργο ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις σχεδόν ενός χρόνου, αλλά για αρκετό διάστημα είχε σταματήσει και τώρα πάει να ξαναξεκινήσει.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Μαρτίου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι ο εργολάβος πάει προς έκπτωση στο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, απαντώντας σε ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλη Τζαμουράνη – και το επιβεβαίωσε μία μέρα αργότερα, σε δηλώσεις του. Ο κ. Βασιλόπουλος είχε παρατηρήσει σχετικά:

“Νομίζω ότι η ανοχή που έχουμε δείξει στον εργολάβο της Αναγνωσταρά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν μπορούμε να δείξουμε άλλο ανοχή. Δείξαμε την καλύτερή μας διάθεση, για να δουλέψει και να ολοκληρωθεί το έργο. Γιατί ξέρουμε ότι αν μπούμε σε δικαστικές διαμάχες, μπορεί να φάει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες, όλες τις ιδιαιτερότητες που μας ζήτησε, τα λύσαμε αυτά όλα και συνεχώς ζητάει. Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε. Ελαβε ένα έγγραφο ήδη από χθες, που του λέει ότι πρέπει να ολοκληρώσει το κομμάτι που έχει ξεκινήσει και έχει σκάψει. Θα του δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 20 ημέρες, για να το ολοκληρώσει. Αν δεν το ολοκληρώσει πάμε κατευθείαν σε έκπτωση. Τώρα είμαστε στο στάδιο προέκπτωσης”.

Να υπενθυμίσουμε ότι παράταση με… βαριά καρδιά, μέχρι τις 2 Απριλίου του 2022, είχε δώσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για το έργο ανάπλασης της Αναγνωσταρά, στις 27 Οκτωβρίου 2021. Τότε είχε επισημανθεί ότι σύμφωνα με τη συμβατική προθεσμία το έργο θα έπρεπε να τελειώσει στις 4 Αυγούστου 2021!

Το έργο εκτελείται τμηματικά σε 3 φάσεις, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό, το πρώτο τμήμα από την 23ης Μαρτίου έως την Κολοκοτρώνη έπρεπε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε 6 εβδομάδες, μέσα στο Μάρτιο.

Να θυμίσουμε ότι στο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ανάδοχος είναι η κοινοπραξία “Γιάννης Ηλιόπουλος - Ηλίας Ξυδέας” με έκπτωση 47,23%, η προθεσμία υλοποίησής του ήταν 240 ημέρες (8 μήνες) από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, και αναμενόταν αρχικά να ξεκινήσει πριν ή μετά το Πάσχα (Μάρτιο ή Μάιο) του 2021!

Γ.Σ.