Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 22:05

Παρουσιάσεις στο 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής του Δήμου Καλαμάτας

Παρουσιάσεις στο 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής του Δήμου Καλαμάτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου η 2η παρουσίαση της εκπαιδευτικής περιόδου του 1ου Φεστιβάλ Ρομποτικής κι Ευφυών Συστημάτων που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με ομιλητή τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστα Βασιλάκη και θέμα “Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων - ΙοΤ”.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσης Σκοπετέας, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Φώτης Ασημακόπουλος και ο Ονούφριος Κωστάκης καθηγητής Πληροφορικής και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχει διατελέσει κριτής σε τελικούς Ολυμπιάδων, ώστε να παρέχει πληροφορίες και συμβουλές στις συμμετέχουσες ομάδες του φεστιβάλ, σχετικά με την υλοποίηση και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους.

Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Πάνος Πετρόπουλος, ο Γιώργος Γιαννόπουλος καθηγητής στο City University of New York - Queens College και ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Παναγιώτης Μπαζίγος.

Τέλος, το ενδιαφέρον του για την παρουσίαση εκδήλωσε με τη συμμετοχή του πλήθος  εκπαιδευτικών, μαθητών και ομάδων γενικότερα που συμμετέχουν στις δράσεις του φεστιβάλ.

Κλείνοντας, το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τη νέα παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα.