Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 22:50

Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ύδρευσης Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ύδρευσης Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και κοινοτήτων της περιοχής, για τα κρίσιμα ζητήματα του έργου του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 και της αύξησης του κόστους ενέργειας, ζητούν με επιστολή τους οι σύμβουλοι της μειοψηφίας από τον πρόεδρό του Κώστα Αθανασόπουλο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι “ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε σε δύο φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης και τους δημότες της περιοχής μας. Συγκεκριμένα: 1. Για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800 ανέφερε ότι «με τις σημερινές τιμές δεν μπορούμε καν να συζητάμε ότι μπορεί να υλοποιηθεί το έργο». 2. Για το κόστος ενέργειας ανέφερε «ο Σύνδεσμος Ύδρευσης δεν αντέχει και η επιδότηση ακόμη δεν έχει έλθει. Ελπίζουμε να φτάσει σύντομα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε ζητήματα βιωσιμότητας». Τονίζουμε ότι στις δηλώσεις του κ. δημάρχου δεν προτάθηκε κάποια λύση διεξόδου. Την ίδια στιγμή ούτε η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου έχει συγκληθεί γι’ αυτό το θέμα, ούτε το Δ.Σ. (κύριος του έργου), αλλά και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (φορέας διαχείρισης του έργου). Θεωρούμε, χρησιμοποιώντας όσο δυνατόν ήπιους χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον ως ατυχή και προβληματική τη μη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων με αυτό το θέμα, τη χρονική στιγμή που ήταν αναγκαίο να συγκληθούν, με τη βαρύνουσα σημασία που έχει το έργο αυτό για τους τρεις Δήμους Μεσσήνης, Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Κατά την άποψή μας, αυτή η τακτική δεν μπορεί να επιφέρει ωφέλιμο αποτέλεσμα, τη στιγμή που απαιτούνται να κινητοποιηθούν όλες οι τοπικές αυτοδιοικητικές και πολιτικές δυνάμεις της περιοχής μας για να πραγματοποιηθεί το έργο. Κατόπιν τούτων, με την παρούσα επιστολή ζητούμε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου (δια ζώσης), για πλήρη ενημέρωση των μελών, εντός των προσεχών ημερών. Θεωρούμε ότι το αίτημά μας θα γίνει αποδεκτό, γιατί αυτά τα δύο θέματα έπρεπε ήδη να έχουν τύχει της βασάνου και των αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνδέσμου”.

Την επιστολή υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Λεωνίδας Λιάππας, Σταμάτης Μπεχράκης, Κώστας Τσαπόγας και Δημήτρης Φαββατάς, και Μεσσήνης Ντίνος Μπουρίκας.

 


NEWSLETTER