Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 15:13

Παρουσιάστηκε η τελική μορφή της πλατφόρμας GIS του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε η τελική μορφή της πλατφόρμας GIS του Δήμου Καλαμάτας

Η τελική μορφή της πλατφόρμας GIS του Δήμου Καλαμάτας με πολεοδομικά δεδομένα παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο ιστορικό Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνης”. Η παρουσίαση - ενημέρωση της πλατφόρμας που βρίσκεται σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gis.kalamata.gr/, έγινε από την ανάδοχο εταιρία “Geospatial Enabling Technologies (GET)”.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια επενδύει στις νέες τεχνολογίες. Με σταθερά βήματα προχωρούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου και των υπηρεσιών μας, αναπτύσσοντας τα κατάλληλα εργαλεία για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των διαδικασιών και φυσικά καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η δημιουργία και διάθεση αξιόπιστων ανοικτών δεδομένων προς όλους, αποτελεί υποχρέωση κάθε οργανισμού.

Στη βάση των δεσμεύσεων που είχαμε ως δημοτική αρχή αλλά και στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που έχουμε θέσει, αναπτύχθηκε και παρουσιάζεται σήμερα η πλατφόρμα Γεωχωρικών Δεδομένων το G.I.S., που σε αυτό το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει πολεοδομικά δεδομένα, όπως χρήσεις γης, πράξεις εφαρμογής, όρους δόμησης και άλλα στοιχεία αναγκαία για κάθε επαγγελματία μηχανικό.

Η εν λόγω πλατφόρμα έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο δουλειάς για τις υπηρεσίες του δήμου, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους κατοίκους μιας και προωθείται η επέκταση των λειτουργιών της, με την ενσωμάτωση σε αυτή, δεδομένων για τις δημοτικές υποδομές, το οδικό δίκτυο και τα δίκτυα ΟΚΩ, τους κοινόχρηστους χώρους, τις δημόσιες υπηρεσίες, για σημεία ενδιαφέροντος, κ.ά”. Στην παρουσίαση είχαν προσκληθεί από την Διεύθυνση Πολεοδομίας εκπρόσωποι της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΤΕΕ και των Συλλόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας - τοπικό τμήμα, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Τμήμα Μεσσηνίας.


NEWSLETTER