Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 17:00

Συναντήσεις Βασιλόπουλου με κυβερνητικούς παράγοντες

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Βασιλόπουλου με κυβερνητικούς παράγοντες

Επαφές στην Αθήνα για σημαντικά έργα του δήμου και της ΔΕΥΑΚ είχε στην Αθήνα, προχθές Τρίτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Στις συναντήσεις αυτές ο δήμαρχος ενημερώθηκε από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι μέσα στο 2022 θα λειτουργήσει η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ στην Καλλιρρόη, που θα εξυπηρετεί τους δήμους της Μεσσηνίας.

Ειδικότερα:

- Σε συνάντηση με τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις που έχει υποβάλει η ΔΕΥΑΚ, για τη διαχείριση της λυματολάσπης, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και την επέκταση του δικτύου ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη. Σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, υπήρξε ενημέρωση ότι έχει λάβει την πρώτη θετική αξιολόγηση και αναμένεται η απόφαση ένταξης, προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.  Επίσης, ο γ.γ. ενημέρωσε τον δήμαρχο για την πορεία υλοποίησης των έργων της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων, με την εκτίμηση ότι εντός του έτους ο Δήμος Καλαμάτας θα μεταφέρει τα απορρίμματά του στη μονάδα που κατασκευάζεται στην Καλλιρρόη.

- Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο δήμαρχος είχε επαφές με στελέχη του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για θέματα που αφορούν την πορεία έργων, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η επαναδημοπράτηση για την ολοκλήρωση κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου, το έργο της ενίσχυσης και επέκτασης του δικτύου οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης, της κατασκευής του Πράσινου Σημείου του δήμου κ.ά.

- Για θέματα αρμοδιότητας “Κτηριακών Υποδομών Α.Ε.”, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και στελέχη του Οργανισμού. Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού για τις εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης, θα υπάρξει ανάδοχος εντός των επόμενων ημερών. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό και ξεκινά ο διαγωνισμός για εργασίες αποκατάστασης ενανθρακώσεων φέροντος οργανισμού. Συνολικά οι παρεμβάσεις στο πρώην Πολυκλαδικό θα αγγίξουν το 1,2 εκ. ευρώ. Ακόμα, για το έργο επισκευής στα κτήρια των Δημοτικών Σχολείων Άνω και Κάτω Άμφειας εντός του επόμενου 15νθημέρου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο. Το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος κεντρικού κλιματισμού - αερισμού στο Κλειστό της Τέντας υλοποιείται, ενώ σύντομα θα υπάρξουν νέα και για τις μελέτες των Ειδικών Σχολείων.

- Στο υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος είχε εφ' όλης της ύλης συνάντηση με τον γ.γ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για τα εν εξελίξει έργα που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα “Φιλόδημος” και “Αντώνης Τρίτσης”. Ο δήμος αναμένει αποφάσεις ένταξης για σειρά έργων που έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση στα συγκεκριμένα προγράμματα.

- Συναντήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε τέλος, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος με κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη μεγάλη διεκδίκηση του δήμου μέσω της πρότασης με τίτλο “Στρατηγικές αστικές παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της πόλης της Καλαμάτας”, προϋπολογισμού 9,4 εκ. ευρώ.


NEWSLETTER