Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 09:08

Στις κοινότητες τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και αρκετά πριν την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Καλαμάτας μοίρασε χθες τα πυροσβεστικά του οχήματα στις κοινότητες.

Τα οχήματα που επεμβαίνουν αμέσως σε περίπτωση πυρκαγιάς, παρέλαβαν πρόεδροι κοινοτήτων, λίγο μετά τις 11 το πρωί από τα συνεργεία του δήμου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι δίνουν τα πυροσβεστικά οχήματα “νωρίτερα από ποτέ, καθώς υπάρχουν ζητήματα, ξεκίνησαν πυρκαγιές” και παρατήρησε πως “ο δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Πολιτικής Προστασίας, στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση των συμβάντων και στην αποκατάσταση”. Επεσήμανε ότι φέτος “θα παρέμβουμε και σε ιδιωτικά οικόπεδα που δεν είναι καθαρισμένα και θα χρεώσουμε τους ιδιοκτήτες” κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές. Υπενθύμισε ότι συντονιστής κι επικεφαλής των προσπαθειών κατάσβεσης είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κι ενημέρωσε πως “θα αυξηθούν οι πυροφύλακες φέτος, για να έχουμε περισσότερα μάτια σε κάθε περιοχή, για να μπορούμε να προλαμβάνουμε”.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Ανδρέας Καπουράλος παρατήρησε πως “είναι ό,τι καλύτερο αυτό που γίνεται, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει τα αυτοκίνητα πολύ πιο νωρίς από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμμετέχουν και αυτά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών”. Και πρόσθεσε ότι “με την άψογη συνεργασία που έχουμε με τον δήμο όλα θα πάνε καλά”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι “είμαστε σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας. Η Πολιτική Προστασία του δήμου λαμβάνει πρόληψη για όλα τα συμβάντα” και ευχαρίστησε τους εθελοντές.

Γ.Σ.