Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 17:30

Το διατηρητέο Τσερπέ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Το διατηρητέο Τσερπέ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης (βίντεο)

Περισσότερους κινδύνους ελλοχεύει για τους περαστικούς πλέον το διατηρητέο κτήριο Τσερπέ στην ανατολική είσοδο της Μεσσήνης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσο Τσερπέ.

Θυμίζουμε ότι ο 1ος όροφος του κτηρίου έμεινε μισογκρεμισμένος, καθώς η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εργολάβου και του χειριστή του μηχανήματος κατεδάφισης γιατί δεν υπήρχε άδεια για τις εργασίες.

Ο κ. Τσερπές μίλησε ευθέως για αυθαιρεσία του δήμου να κατεδαφίσει το διατηρητέο κτήριο και τόνισε πως αν υπήρχε ανάγκη άρσης της επικινδυνότητας αυτή έπρεπε να γίνει νομότυπα. Επιπρόσθετα, τόνισε την ανάγκη η Μεσσήνη να κρατήσει κάτι από την παλιά αρχιτεκτονική των κτηρίων της, ώστε να αναδείξει την πολιτιστική της ταυτότητα.

Τις απόψεις του κ. Τσερπέ δεν ενστερνίστηκε ο δήμαρχος, ο οποίος μίλησε για πράξη ευθύνης της δημοτικής αρχής και προσωπική απόφαση που επέβαλε η συνείδησή του ώστε να μην κινδυνέψουν ζωές, αφού μέρος από τη σκεπή και την τοιχοποιία είχαν πέσει και αποκλείσει μεγάλο μέρος του δρόμου. Επανέλαβε ότι ο δήμος διατηρούσε αλληλογραφία με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι όφειλαν να άρουν την επικινδυνότητα του κτηρίου, ενώ αναφέρθηκε και στις διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του, την κατεδάφισή του και τη δημιουργία στη θέση του χώρου πρασίνου.

Εν τω μεταξύ χθες κλιμάκιο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων είχε έρθει στη Μεσσήνη από την Πάτρα, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση του διατηρητέου μνημείου.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος πάντως επικρότησε την πράξη της δημοτικής αρχής και συνεχάρη το Γιώργο Αθανασόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά “καλύτερα κατηγορούμενοι (σ.σ. για την αυθαίρετη κατεδάφιση του διατηρητέου Τσερπέ) παρά υπόλογοι για έναν θάνατο”, όπως -συμπλήρωσε- συνέβη παλαιότερα με το δυστύχημα στο Πολυλίμνιο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER