Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 09:03

5.000 αμνοερίφια από τα Σφαγεία Καλαμάτας (βίντεο)

5.000 αμνοερίφια από τα Σφαγεία Καλαμάτας (βίντεο)

 Περίπου 5.000 αμνοερίφια , όσα και πέρυσι, θα παραδοθούν φέτος το Πάσχα από τα Σφαγεία Καλαμάτας για ψήσιμο και σούβλισμα.

Τα περισσότερα ζώα είναι από τη Μεσσηνία και τα υπόλοιπα από Λακωνία και Αρκαδία.

Αυτό είπε ο κτηνίατρος Δημήτρης Σαρδέλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιου στη μονάδα των σφαγείων.

Νωρίτερα η τμηματάρχης του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Μαρία Κωταντούλα σημείωσε ότι εξετάζονται σχολαστικά τόσο τα σφάγια όσο και τα παραπροϊόντα του (έντερα, σπλάχνα, κ.λπ.). Και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια τα σφάγια μεταφέρονται με εγκεκριμένα ψυγεία-αυτοκίνητα προς τα σημεία διάθεσης και λιανικής πώλησης, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν άφοβα τα τοπικά προϊόντα που φέρουν τις προβλεπόμενες υγειονομικές σφραγίδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος έστειλε μήνυμα στους καταναλωτές λέγοντας ότι τα τοπικά κρέατα που φεύγουν από τα Σφαγεία Καλαμάτας είναι ασφαλή. Ο κ. Καπέλιος είπε επίσης ότι η Περιφέρεια διεξάγει συνεχείς ελέγχους στην αγορά με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Ο κτηνίατρος Δημήτρης Σαρδέλης τόνισε ότι τα ζώα ελέγχονται πριν και μετά τη σφαγή και συνέστησε στους καταναλωτές να ελέγχουν την υγειονομική σφραγίδα για να διαπιστώσουν την προέλευση του σφάγιου. Οσοι θέλουν να αγοράσουν ντόπιο σφάγιο από τη Μεσσηνία θα πρέπει να αναζητήσουν στη σφραγίδα τον αριθμό 17.

Θ.Λ.