Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 09:03

Δρόμος – Αεροδρόμιο – Μαρίνα Πύλου – Μιναγιώτικο: Προώθηση έργων μέχρι το τέλος του χρόνου

Γράφτηκε από τον
Δρόμος – Αεροδρόμιο – Μαρίνα Πύλου – Μιναγιώτικο: Προώθηση έργων μέχρι  το τέλος του χρόνου

 

Καθοριστικό για το μέλλον της Μεσσηνίας είναι το επόμενο οκτάμηνο, αφού μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει υπογραφεί η σύμβαση για το δρόμο Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", να έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το Μιναγιώτικο φράγμα και να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου.

Χρονολογικά -εκτός απροόπτου- πρώτα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη μαρίνα της Πύλου, καθώς οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 11 Μαΐου.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" και την κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος. Η ανάδειξη των αναδόχων, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αναμένεται εντός του 2022, ενώ η υπογραφή των συμβάσεων το 2023.

Τέλος, η ανάδειξη του οριστικού ανάδοχου για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα, και η υπογραφή της σύμβασης μέχρι το τέλος του έτους. Προσωρινή ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί η κοινοπραξία Ακτωρ - Ιντρακάτ και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 310 εκατ. ευρώ.

Θ.Λ.

 

 

 

 


NEWSLETTER