Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 08:30

Τέρμα οι ρακέτες στην παραλία Καλόγριας Στούπας

Τέρμα οι ρακέτες στην παραλία Καλόγριας Στούπας

Τέρμα οι ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Την απαγόρευσή τους αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης "λόγω επικινδυνότητας των λουομένων", όπως επισημαίνεται στην απόφαση.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτηση - διαμαρτυρία των Δ.Σ. του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης και του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας.

Στη διαμαρτυρία των τοπικών συλλόγων σημειωνόταν, μεταξύ άλλων: "Ο χώρος που μένει γι’ αυτούς που δεν θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας οι οποίοι είναι κυρίως άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό που δεν σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα "καρφωτά" μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

Εχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Διαμάχες μεταξύ λουομένων και παικτών είναι καθημερινά αναπόφευκτες και συνήθως όχι αναίμακτες. Συχνά ανοίγουν μύτες, μωλωπίζονται μάτια και ανοίγουν κεφάλια, διότι ξεφεύγουν και ρακέτες, με αποτέλεσμα μια κυρία να υποστεί εξαιρετικά σοβαρό κάταγμα στην γνάθο.

Είναι καθημερινό το φαινόμενο παραθεριστές να τρέχουν αγανακτισμένοι στις ταβέρνες αναζητώντας πάγο για θεραπεία από το μπαλάκι που δέχθηκαν. Το κακό επεκτείνεται και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι γύρω από την παραλία, όπου οι πελάτες δεν μπορούν να ησυχάσουν ούτε εκεί, διότι ο εκνευριστικός θόρυβος από τα πενήντα και πλέον μπαλάκια συνοδεύονται και από τις φωνές και τα γέλια των παικτών που ασταμάτητα ηχορρυπαίνουν".