Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 19:27

Καλαμάτα: Παρουσιάστηκαν οι προσεχέις εκδηλώσεις της “Φάρις”

Καλαμάτα: Παρουσιάστηκαν οι προσεχέις εκδηλώσεις της “Φάρις”

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των επόμενων ημερών όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει η “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας. Για το θέμα δόθηκε χτες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Ο διευθυντής του Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης μίλησε αναλυτικά για το 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας, το οποίο ξεκινά σήμερα μετά από 2 χρόνια απουσίας. Πέρυσι είχε γίνει διαδικτυακά, με μεγάλη συμμετοχή. Κεντρική καλεσμένη θα είναι η καταξιωμένη Σάσα Βούλγαρη, μια από τις σημαντικές παρουσίες σχετικά με το παραμύθι, στη χώρα μας. Στο μέλλον οι διοργανωτές προσδοκούν να φιλοξενήσουν και αφηγητές από το εξωτερικό. Οπως είπε ο κ. Γυφτάκης, τα παραμύθια δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι κυρίως για τους μεγάλους, ενώνουν όλους τους λαούς αφού αποτελούσαν την πρώτη μορφή διασκέδασης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρεσιτάλ της Δευτέρας, με τη Νέλλη Σεμιτέκολο στο Μέγαρο. Η ίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καλαμάτα, αφού από τις αίθουσές της πέρασαν δεκάδες μαθητές που σήμερα κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε εκείνη, η οποία με τη σειρά της την έχει αφιερώσει στο Θόδωρο Αντωνίου, το μεγάλο μας συνθέτη που λάτρευε την πόλη. Εδώ συνέθεσε πολλά έργα του και στη θάλασσα του Μεσσηνιακού Κόλπου ζήτησε να ριχτούν οι στάχτες του.
Ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας μίλησε για την έκθεση ζωγραφικών έργων που θα εγκαινιαστεί στο Μέγαρο την Κυριακή στις 12 μ. από τη Συλλογή της ΑΓΕΤ “Ηρακλής”.