Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 17:40

Δήμος Μεσσήνης: Ιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη της πόλης Νικολάου Αθ. Χιώτη

Δήμος Μεσσήνης: Ιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη της πόλης Νικολάου Αθ. Χιώτη

Ιερατικό μνημόσυνο από το Δήμο Μεσσήνης, στη μνήμη του ευεργέτη της πόλης Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου του Νέου, στον ναό της ομώνυμης παραλίας της Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος αναφερόμενος στον Νίκο Χιώτη υπενθύμισε ότι με τη διάθεση της περιουσίας του στο δήμο παρέχεται κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους και ασθενείς δημότες της πόλης της Μεσσήνης.

Και σημείωσε πως η πράξη αυτή αποτελεί ένα είδος διδάγματος προς όλους -που είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ-, και μας προτρέπει να ακολουθούμε τον δρόμο του εθελοντισμού, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης. Ενημέρωσε επίσης ότι από του χρόνου, μετά τη λειτουργία και το ιερατικό μνημόσυνο, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ευεργέτη στην πλατεία Ν. Χιώτη.

Σημειώνεται ότι φέτος μετά τη θεία λειτουργία και την τέλεση του μνημοσύνου, πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από δύο χρόνια κλήρωση με δεκάδες δώρα για τους τυχερούς από τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης.