Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 20:40

Στον Πύργο ο Αντωνόπουλος για συνεργασία Μεσσηνίας - Ηλείας

Γράφτηκε από την
Στον Πύργο ο Αντωνόπουλος για συνεργασία Μεσσηνίας - Ηλείας

Με στόχο μια ευρύτερη συνεργασία που θα αποφέρει σημαντικούς καρπούς κυρίως στον τουριστικό τομέα, ο σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε τον Πύργο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Στη συνάντηση που παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Κώστας Καραγιάννης, τονίστηκε η ανάγκη και η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση του Δυτικού Αξονα με τον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας στη λειτουργία των λιμανιών του Κατακόλου και της Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε ότι ένας βασικός πυλώνας που θα λειτουργήσει καταλυτικά στη σύνδεση και ανάπτυξη των δύο περιοχών, είναι η ολοκλήρωση του Δυτικού Βαλκανικού Άξονα.

“Με την Μεσσηνία είμαστε όμοροι νομοί, με κοινά χαρακτηριστικά σε παραγωγικό, πολιτισμικό και κοινωνικό τομέα. Μας ενώνουν κοινοί στόχοι για την ευρύτερη περιοχή με πρώτο και πιο σημαντικό την ολοκλήρωση του Δυτικού Βαλκανικού Άξονα”, είπε ο κ. Αντωνακόπουλος και σημείωσε: “Απομένει το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα-Καλαμάτα για να ολοκληρωθεί ο άξονας αυτός, ο οποίος ουσιαστικά δεν είναι ένας απλός δρόμος. Αλλάζει τη φυσιογνωμία των μεταφορών στη χώρα και ως εκ τούτου αναβαθμίζονται και τα υπόλοιπα έργα μεταφοράς, όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της περιοχής. Το Κατάκολο, είναι τουριστικό λιμάνι και οι περιοχές που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον αναβαθμίζονται όταν οι υποδομές συγκοινωνίας βελτιώνονται. Γι’ αυτό λοιπόν, πέρα του οδικού άξονα, βλέπουμε με πολύ θετική προδιάθεση και την ανάπτυξη του λιμανιού στην Καλαμάτα και του αεροδρομίου, διότι ουσιαστικά λειτουργούν ως πύλες μεταφοράς επισκεπτών στην ευρύτερη ενδοχώρα της Πελοποννήσου και με δεδομένο ότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές μεταξύ των δύο περιοχών, υπάρχουν προσδοκίες αμοιβαίες από την αναβάθμιση της ευρύτερης ενότητας Ηλείας-Μεσσηνίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ομοιότητες του πρωτογενούς τομέα και το πώς μια συνεργασία μπορεί να “ρίξει” το κόστος των προϊόντων, ενώ υπογράμμισε τη φιλική του σχέση με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, που μετρά πολλά χρόνια, επισημαίνοντας και τη συμμετοχή του στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουπρασία για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος.

Ο δήμαρχος Πύργου παρατήρησε πως “είναι η εποχή των συνεργασιών, όπου πρέπει συμπληρωματικά να συνυπάρξουμε στην περιφέρεια, όχι ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον αλλά συναγωνιζόμενοι στα πεδία που ο καθένας έχει τα προνόμια από τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό” και πρόσθεσε ότι “και τα δύο Λιμενικά Ταμεία, έχουν δυνατότητες να αναπτύξουν κοινές υπηρεσίες που θα ρίξουν το κόστος λειτουργίας των λιμανιών και θα βελτιώσουν την ποιότητα αυτών”.

 “ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ”

Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Καλαμάτας Μιχ. Αντωνόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Πύργου για την πρόσκληση, μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Βασιλόπουλου και ανταπέδωσε πρόσκληση προς τον κ. Αντωνακόπουλο.

Σημείωσε πως η ιστορικότητα των δύο δήμων οδηγεί σε μια συνεργασία που δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν. “Με τους ρυθμούς που αλλάζουν τα δεδομένα σήμερα, είναι απαραίτητη ανάγκη να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί με κοινό όφελος για να δώσουμε τα μέγιστα στην κάθε περιοχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά και για την ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα επεσήμανε: “Πρέπει αυτός ο δρόμος να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί θα δώσει τεράστια προοπτική ανάπτυξης, καθώς έχουμε σημαντικούς πόλους επισκεψιμότητας. Θα συνδέσει το βορρά με το νότο της Δυτικής Πελοποννήσου, που όπως όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα είναι η πιο ταχεία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Ελλάδας. Και με όπλο τον βαλκανικό άξονα, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος αυτής της κοινής προσπάθειας και τί καρπούς μπορεί να δώσει στο μέλλον”.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Κ. Καραγιάννης παρατήρησε ότι η συνάντηση αυτή είναι η αρχή μιας αγαστής συνεργασίας, με πολλά οφέλη για τις δύο περιοχές.


NEWSLETTER