Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 22:55

Επιστολή δημοτικών συμβούλων για ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από την
Επιστολή δημοτικών συμβούλων για ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά

Να στελεχωθούν πλήρως και να παραμείνουν στα Φιλιατρά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ ζητούν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τριφυλίας με κοινή τους επιστολή προς το Δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη.

Τονίζουν πως και οι δύο υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται συνεχώς, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο τους. Ζητούν από το δήμαρχο να προβεί σε κάθε ενέργεια για τη στελέχωση τους αλλά και τη διασφάλιση της παραμονής τους. Την επιστολή υπογράφουν οι Δημήτρης Δριμής, Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας), Αγγελής Κοροβίλας ενώ την κοινοποιούν και στον πρόεδρο της Κοινότητας Φιλιατρών Διονύσιο Καραβίτη.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Στην πόλη των Φιλιατρών λειτουργεί κατάστημα ΔΕΗ και πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ, με χώρο ευθύνης το δήμο Τριφυλίας και μέρος των δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος.

Καλύπτουν μια τεράστια σε έκταση και παραγωγική δύναμη περιοχή, (με γεωτρήσεις, θερμοκηπιακές και κτηνοτροφικές μονάδες), με ισχυρό τουρισμό και μεγάλο παραλιακό μέτωπο, που δέχεται πληθώρα κεραυνών και ανεμοστρόβιλων και παρουσιάζει βλάβες.

Το κατάστημα ΔΕΗ και το πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποστελεχωμένα και ο αριθμός των εργαζομένων τους μειώνεται συνεχώς. Πληροφορηθήκαμε πως υπάρχουν σκέψεις, αν όχι ήδη προτάσεις, για πλήρες κλείσιμο του καταστήματος και του πρακτορείου Φιλιατρών.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αρνητική για τους κατοίκους της Τριφυλίας και την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς οι βλάβες αντικειμενικά θα αργούν να αποκατασταθούν και οι πολίτες θα κάνουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Θα είναι αρνητική για τους εργαζόμενους, αλλά και για την ίδια την πόλη των Φιλιατρών.

Τα Φιλιατρά, μια πόλη με ιστορικό και παραγωγικό βάθος έχουν χάσει το σύνολο των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνταν στην πόλη. Το κατάστημα της ΔΕΗ και το πρακτορείο του ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να παραμείνουν σε αυτή.

κ. Δήμαρχε, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια για την πλήρη στελέχωση του καταστήματος της ΔΕΗ και του πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ καθώς και για τη διασφάλιση της παραμονής τους στην πόλη των Φιλιατρών και να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά».


NEWSLETTER