Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 18:12

Σε επετειακές εκδηλώσεις στην Εδεσσα Λεβεντάκης και Μπακούρος

Γράφτηκε από τον

Σε επετειακές εκδηλώσεις στην Εδεσσα Λεβεντάκης και Μπακούρος

Στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Μακεδονομάχους Καπετάν Τέλλο Άγρα (Σαράντο Αγαπηνό) και Αντώνη Μίγκα, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο μνημείο που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς του Δήμου Έδεσσας, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος.

Στον χώρο θυσίας τους και στο εκκλησάκι των Νεομαρτύρων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κ. Λεβεντάκη: «Με τη θυσία τους οι Μακεδονομάχοι εθνομάρτυρες Καπετάν Τέλλος Άγρας (Σαράντος Αγαπηνός) και Αντώνης Μίγκας δίδαξαν και θα εξακολουθούν να διδάσκουν και στις επόμενες γενιές την έννοια του πατριωτισμού. Υποκλινόμαστε στον ηρωισμό, στην αυτοθυσία και στο παράδειγμά τους!».

 

Κ.Μπ.