Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 14:19

Συναντήσεις στις Βρυξέλες για κλιματικά ουδέτερη Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις στις Βρυξέλες για κλιματικά ουδέτερη Καλαμάτα

 

 

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου αποστολή του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας εκπροσώπων μελών του δικτύου των “100 κλιματικά ουδέτερων κι έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030”.

Στο πλαίσιο των εργασιών που συντόνιζε το δίκτυο NetZeroCities, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το βηματισμό των πόλεων μέχρι την ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου, ενώ στα εργαστήρια που ακολούθησαν, διατυπώθηκαν από τους εκπροσώπους των πόλεων, καλές πρακτικές ως αντικείμενο συζήτησης και διάχυσης ιδεών.

Παράλληλα, υπήρξε συνάντηση της αποστολής του δήμου με τους εκπροσώπους των υπολοίπων ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στο Mission, κατά την οποία συζητήθηκαν οργανωτικά κι άλλα θέματα, για την προτεινόμενη εκ μέρους των δημάρχων των έξι ελληνικών πόλεων, συγκρότηση Δικτύου Πόλεων.

Στο περιθώριο των συναντήσεων εργασίας, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Αποστολής των Πόλεων Μάθιου Μπάλντουιν και η αναπληρώτρια διευθύντρια Λάουρα Χέτελ εξέφρασαν προς τα μέλη της αποστολής του Δήμου Καλαμάτας τα συγχαρητήριά τους προς το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, για την άρτια προετοιμασία και τη σύνταξη του φακέλου συμμετοχής της Καλαμάτας στο Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Στην αποστολή του Δήμου Καλαμάτας συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και οι Μαρία Νταμάτη, Βασίλης Διονυσόπουλος, Παναγιώτα Κουράκλη, Σταυρούλα Αγρίου, Μιχάλης Βασιλειάδης, Παναγιώτης Κρητικός, Βασίλης Παπαευσταθίου, Γιώργος Μπουγάς και Νάσος Μακιός.

 


NEWSLETTER