Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 12:38

Διαβούλευση προτάσεων για το τουριστικό λογότυπο της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διαβούλευση προτάσεων για το τουριστικό λογότυπο της Καλαμάτας (βίντεο)

Διαβούλευση προτάσεων για το τουριστικό λογότυπο της Καλαμάτας πραγματοποιεί ο δήμος μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Οπως ανακοινώθηκε και δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, στο σημείο διαμόρφωσης του λογοτύπου που θα συνοδεύει την Τουριστική Ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκεται η πορεία για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον τουρισμό της Καλαμάτας.

Μετά την κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδίου για το τουριστικό μάρκετινγκ, πραγματοποιήθηκε ανοικτή διαβούλευση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες στον τουρισμό, στην οποία κατατέθηκαν απόψεις για την διαμόρφωση του αφηγήματος της τουριστικής ταυτότητας της πόλης και του αντίστοιχου λογοτύπου.

Απόψεις που συνέκλιναν ότι ως προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, είναι η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής δημιουργίας, η αξιοποίηση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και η ανάδειξη του τόπου ως γαστρονομικού προορισμού, με κυρίαρχη την ελιά Καλαμάτας και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ως αποτέλεσμα της ανοικτής δημόσιας και ηλεκτρονικής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ως κυρίαρχη έννοια για την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης, η γαστρονομία με κεντρική αναφορά στην Ελιά Καλαμάτας.   

Ως επόμενο βήμα είναι η επιλογή του λογοτύπου, μέσα από ένα σύνολο 4 προτάσεων, που έχουν ως αναφορά την Ελιά Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όσοι δημότες το επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμηση τους μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, σε μία από τις 4  προτάσεις, όπως αυτές αναλυτικά παρουσιάζονται στο link: Καλαμάτα Διαλέξτε το νέο τουριστικό σήμα! ΕΔΩ

 


NEWSLETTER