Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 13:45

Καταγγέλλει αδιαφορία του Δήμου Τριφυλίας για τον τραυματισμό του αδερφού του

Καταγγέλλει αδιαφορία του Δήμου Τριφυλίας  για τον τραυματισμό του αδερφού του

Τη μεροληψία, υποκρισία, αδιαφορία και σκοπιμότητα των υπευθύνων του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με τον τραυματισμό του αδελφού του «εν ώρα υπηρεσίας», με συνέπεια να νοσηλεύεται με πλήρη και μόνιμη τετραπληγία, καταγγέλλει με αίτηση - αναφορά του ο Δημήτριος Σωτηρόπουλος, την οποία απευθύνει στον υπουργό Εσωτερικών, την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Επιθεώρηση Εργασίας.

Να θυμίσουμε ότι ο αδελφός του Αναστάσιος είχε τραυματιστεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε γίνει στην εθνική οδό Κυπαρισσία - Καλό Νερό στο ύψος του Μεμί, στις 19 Απριλίου. Όπως σημειώνεται στην καταγγελία, είχε κληθεί από τον προϊστάμενό του να μεταβεί το απόγευμα στην υπηρεσία για να κάνει κάποια τεχνική εργασία.

Αναλυτικά στην αναφορά του ο κ. Σωτηρόπουλος τονίζει: «Κύριοι απευθύνομαι σε σας και καταγγέλλω τη μεροληψία, υποκρισία, αδιαφορία και σκοπιμότητα των υπευθύνων του Δήμου Τριφυλίας σχετικά με τον τραυματισμό του αδερφού μου «εν ώρα υπηρεσίας», με συνέπεια να νοσηλεύεται σε πλήρη και μόνιμη τετραπληγία, με κανέναν από αυτούς τους κυρίους να ενδιαφέρεται και να δείχνει την απαιτούμενη ευθύνη για τη σωτηρία και την προστασία της οικογένειάς του.

Μέσα από τη δυστυχία που βιώνει η οικογένεια του αδερφού μου, σας θέτω υπόψη τα εξής: Πρώτον: Ο αδερφός μου στις 19 Απριλίου 2022 εργαζόταν κανονικά στην υπηρεσία του από την 7η πρωινή έως τις 13:30 μεσημβρινή οπότε επέστρεψε στην οικία του. Το απόγευμα στις 5 ο προϊστάμενος του δήμου του τηλεφώνησε να επιστρέψει στην υπηρεσία του και συγκεκριμένα στον όρχο του δήμου για να επισκευάσουν ένα ακινητοποιημένο όχημα. Ο αδερφός μου γνώριζε αρκετά καλά μηχανολογικά και έχει μεγάλη εμπειρία επειδή παλαιότερα είχε δουλέψει ως ιδιώτης σε ανάλογες εργασίες. Πράγματι δέχτηκε να πάει στην εργασία του πάλι και ξεκίνησε να πάει στο εργαστήριο του Βλάχου Γεωργίου, για να επισκευάσει ένα εξάρτημα του οχήματος σπασμένο (κόλλημα) οπότε και συνέβη το ατύχημα. Αυτά εν περιλήψει αφορούν το ιστορικό του ατυχήματος.

Δεύτερον: Επειδή έως σήμερα ο δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του σε ουδεμία ενέργεια έχουν προβεί και δεν έχουν δώσει καμία σημασία για την τύχη του αδερφού μου, με την παρούσα καταγγελία μου ζητώ απαντήσεις και απόδοση ευθυνών σε εκείνους που σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα.

Τρίτον: Ο αδερφός μου πέραν των καθηκόντων του ως εργάτης καθαριότητας αναγκαζόταν κατόπιν πιέσεων των αρμοδίων να ασχολείται και σε άλλα αντικείμενα του δήμου, όπως οδηγός, χειριστής, τεχνικός κ.λπ. Μετά το ατύχημα όμως κανένας από εκείνους που απαιτούσαν να εργάζεται υπερωρίες και σε άλλες ειδικότητες δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Τέταρτον: Σας εφιστώ την προσοχή ότι εξαιτίας αυτών των απαιτήσεων έχουν συμβεί και άλλα θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία δύο χρόνια στον δήμο, αλλά ως σήμερα ουδείς έχει ασχοληθεί να αναζητηθούν ευθύνες για το ποιος έχει την ευθύνη, απεναντίας με θράσος δηλώνουν ότι ο δήμος δεν φέρει καμιά ευθύνη.

Πέμπτον: Όπως αντιλαμβάνεστε ο αδερφός μου έπαθε το ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας και μάλιστα υπερωριακής. Άρα έχω κάθε δικαίωμα να προσφύγω στη δικαιοσύνη και σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή για να διεκδικήσω το δίκαιο και να καταγγείλω τους αυθαιρετούντες υπευθύνους.

Ο αδερφός μου έχει παιδιά ανήλικα, η γυναίκα του δεν εργάζεται, είναι μακροχρόνια άνεργη. Όλοι περίμεναν από τον αδερφό μου, από το μοναδικό πτωχό του ημερομίσθιο. Καμία ως σήμερα αρμόδια αρχή δεν ρώτησε σε τι κατάσταση είναι η γυναίκα και τα παιδιά του και ουδείς μάλιστα δεν επισκέφτηκε τον αδερφό μου στο νοσοκομείο, που είναι από την πρώτη στιγμή σε παραπληγία. Κύριοι δεν μπορώ να αναφερθώ προς στιγμή σε περισσότερα, αλλά σας γνωρίζω ότι δεν θα επιτρέψω ο αδερφός μου να έχει την τύχη των δύο προηγουμένων συναδέλφων του, που έφυγαν άδικα από τη ζωή».