Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 13:37

Ομόφωνο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για Πύργος- Τσακώνα

Γράφτηκε από την

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το βράδυ της Δευτέρας, υιοθέτησε το ψήφισμα συλλόγων και φορέων της Μεσσηνίας και της Ηλείας για την κατασκευή του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Στο ψήφισμα αυτό, μεταξύ άλλων αναφορών, σύλλογοι και φορείς των δύο νομών εκφράζουν “την απαίτηση υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό -Τσακώνα” και παρατηρούν: “Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο - «καρμανιόλα», όπως είναι σήμερα ο δρόμος Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα”.

Ζητούν “την ενεργό και έμπρακτη στήριξη όλων των κομμάτων, όλων των βουλευτών και πολιτικών στελεχών, όλων των αυτοδιοικητικών αρχών, καθώς και των φορέων και συλλόγων, όπως και κατοίκων Μεσσηνίας και Ηλείας”.

Καλούν “την κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να προωθηθούν διαδικασίες, να ξεπεραστούν προβλήματα, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα” και σημειώνουν: “Αναμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Είναι ζήτημα ζωής!”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 4 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί καθοριστική σύσκεψη για τον σημαντικό αυτό οδικό άξονα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.