Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 09:22

Καλαμάτα: Προτεραιότητα να δοθεί στην κυκλοφορία η Αναγνωσταρά (βίντεο)

Καλαμάτα: Προτεραιότητα να δοθεί στην κυκλοφορία η Αναγνωσταρά (βίντεο)

Να ανοίξει το τμήμα της Αναγνωσταρά η ανάπλαση του οποίου υλοποιείται με προκλητικά αργούς ρυθμούς, “χωρίς τους κυβόλιθους στο δρόμο, όταν ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια, ακόμα και με παρέμβαση εισαγγελέα, αν χρειαστεί”, είναι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Καλαμάτας.

Αυτό σημείωσε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, μην κρύβοντας την αγανάκτησή του, μετά και τις πιέσεις που δέχεται από τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες επαγγελματιών και κατοίκων. 

“Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι (Κολοκοτρώνη - 23ης Μαρτίου) και να ανοίξει ο δρόμος. Πρέπει να ανοίξει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο”, απάντησε αρχικά ο δήμαρχος

Διευκρίνισε ότι στόχος είναι “να ολοκληρώσουμε τα πεζοδρόμια” και πληροφόρησε: “Επεσαν τα τσιμέντα, δεν έχουν γίνει οι στροφές στα πεζοδρόμια. Απ’ ότι ενημερωθήκαμε, ο εργολάβος έχει παραγγείλει τις πλάκες για να κλείσει τα πεζοδρόμια”. Ξεκαθάρισε πως “όταν κλείσει αυτό το κομμάτι, δεν είναι πρώτη προτεραιότητα οι κυβόλιθοι στο οδόστρωμα για να ανοίξει. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξει ο δρόμος και θα τον ανοίξουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να παρέμβει εισαγγελέας. Να τελειώνουμε λοιπόν”.

Στην ερώτησή μας αν επιβεβαιώνει την αναφορά του αρμοδίου αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα κηρυχθεί έκπτωτος μόλις τελειώσει το συγκεκριμένο κομμάτι της Αναγνωσταρά, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε: “Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για έκπτωση εργολάβου. Αυτά είναι διαδικασίες που ακολουθούν. Τις κατευθύνσεις, τις ειδικές εντολές τις έχουμε δώσει. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει”.

Ο Ανδρ. Καραγιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ενημερώσει ότι ο εργολάβος χρησιμοποίησε το νόμο της κυβέρνησης για 6μηνη παράταση και είχε δηλώσει πως χρησιμοποιούν καρότο και μαστίγιο για να υλοποιήσει το κομμάτι αυτό και από κει και πέρα θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Γ.Σ.