Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 21:03

Διαμαρτυρία για την κατάσταση σχολείου στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία για την κατάσταση σχολείου στην Κορώνη

 

Την τραγική - κυριολεκτικά - κατάσταση του κτηρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης, επισημαίνει ο κάτοικος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιάννης Ζουζούνης, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “η κεραμοσκεπή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τόσο από τον χρόνο, αλλά κυρίως από τον περσινό ανεμοστρόβιλο που έχει ξεσκεπάσει αρκετά κεραμίδια, τα οποία αιωρούνται σε επικίνδυνα σημεία με έντονο κίνδυνο σωματικών και υλικών ζημιών προς τον προαύλιο χώρο και εκτός (περιμετρικά) όπου αμέριμνοι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους,

Από τις βροχές στάζουν ορισμένες αίθουσες και σοβάδες συνέχεια πέφτουν σε τάξεις, δημιουργώντας μία μη ανθρώπινη εικόνα. Ο αύλειος χώρος είναι σε αλγεινή κατάσταση, με αρκετά σημεία του να υπάρχουν αφοδεύσεις και κατάλοιπα από κάθε διερχόμενο πολίτη ή αυτοκίνητο.

Η γενική καθαριότητα του χώρου του προαυλίου δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους καθηγητές, μαθητές και γονείς, αλλά και πολίτες που περνούν έξω από το χώρο, να βλέπουν αυτές τις εικόνες που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής

Θεωρώ πως έχουν ενημερωθεί ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του δήμου και ο αντιδήμαρχος για θέματα Κορώνης.

Εκτός από τις ζημιές στην σκεπή που είναι πρόσφατο, τα υπόλοιπα προβλήματα διαιωνίζονται επί σειρά ετών. Νομίζω πως κανείς δεν έχει την απαραίτητη βούληση η ενδιαφέρον να σκύψει πάνω στα προβλήματα αυτά. Μήπως χρειάζεται να υπάρξουν κάποια δυσάρεστα γεγονότα, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των υπευθύνων; Μήπως υπάρχει κάποια άλλη πολιτική στάση από την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο κτήριο;”.


NEWSLETTER