Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 20:34

Γιορτή χρωμάτων στο ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Γιορτή χρωμάτων και ευαισθησίας πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας.

“…Ας τραγουδήσουμε μαζί/μαζί να ονειρευτούμε/ τη διαφορετικότητα όλοι να σεβαστούμε…”. Με το τραγούδι αυτό και με τον ρυθμό που έδιναν τα χέρια των γονέων θεατών, εισήλθαν τα παιδιά του ΚΔΑΜΜΕΑ του δήμου Καλαμάτας στον χώρο του αμφιθεάτρου για να ξεκινήσει η καλοκαιρινή γιορτή “Το ΚΔΑΠΜΕΑ πάει λούνα παρκ”. Μια γιορτή αγάπης και συναισθημάτων, που υπογράμμιζε ιδιαίτερα το πολύχρωμο πανί που, σχηματίζοντας κύκλο, σήκωσαν και κινούσαν με ρυθμό τα παιδιά που φοιτούν στο ΚΔΑΠ.
Ανάμεσα στους θεατές και ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, ο οποίος είπε: “Αγαπάμε όλα τα σχολεία μας. Αγαπάμε όλους τους μαθητές και είμαστε υπερήφανοι για τη λειτουργία του ΚΔΑΠΜΕΑ. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς που στηρίζετε τόσο τα παιδιά, που τα αγαπάτε τόσο πολύ. Δείχνετε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη ζωή. Να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα, να την αγαπάμε και να τη στηρίζουμε. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείτε”.

Στην είσοδο λειτουργούσε έκθεση με έργα ζωγραφικής των παιδιών που έγιναν με τη στήριξη της ζωγράφου Μιμίκας Πετροπούλου, κεραμικής με την βοήθεια του Αλέξανδρου Γιαννακόπουλου, ενώ η χορωδία που τραγούδησε στην εκδήλωση, έγινε υπό την καθοδήγηση του κ. Πάρη από το Ωδείο Καλαμάτας.