Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 09:03

Νέα καταστήματα στο εσωτερικό της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Καταστήματα προγραμματίζεται να δημιουργηθούν στους εσωτερικούς χώρους της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, όπου γίνονται εργασίες αξιοποίησης, για να αποκτήσει μεγαλύτερη κίνηση και να αναπτυχθεί η Αγορά.

Αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο πρόεδρος της ΚΑΚ - δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αγγελής.

“Εχει βγει άδεια για να φτιαχθούν καινούργια καταστήματα”, μας είπε κι εξήγησε πως γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να καθαριστεί το δάπεδο, που ήταν σε κακή κατάσταση και είχε μεταβληθεί σε αποθήκη.

Μας ενημέρωσε ότι ο κορονοϊός και τα οικονομικά ζητήματα που προκάλεσε, πήγαν πίσω αυτή την προσπάθεια, που υλοποιείται με ίδιες δυνάμεις της ΚΑΚ, όχι με δάνειο ή ενισχύσεις.

Οι εργασίες έγιναν Σαββατοκύριακο, από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Αγοράς.

Ο κ. Αγγελής παρατήρησε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει καταστήματα και στις δύο πλευρές του εσωτερικού χώρου (και προς τη Σπάρτης και προς το Νέδοντα) και σημείωσε πως η διοίκηση της ΚΑΚ δέχεται προτάσεις από ενδιαφερόμενους να ανοίξουν κατάστημα μέσα στους χώρους της. Υπάρχει η περίπτωση κάποιος από τους υφιστάμενους επαγγελματίες να θελήσει να επεκταθεί και το κατάστημά του να βγει και στην πίσω (εσωτερική) πλευρά.

Η πρώτη πρόταση που υπάρχει, είναι για δημιουργία ρεμπετάδικου, που θα δουλεύει, πέρα από τα βράδια και τα μεσημέρια της Τετάρτης και του Σαββάτου, όπου η ΚΑΚ έχει κόσμο, λόγω της λαϊκής.

“Είμαστε ανοιχτοί, δεχόμαστε προτάσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος και πληροφόρησε ότι εξετάζεται και η δημιουργία γραφείων - ταμείων για λογαριασμούς ΔΕΥΑΚ και ΔΕΗ.

Τέλος, μας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν στην ΚΑΚ δύο καινούργια καταστήματα, σε χώρους που ήταν κενοί και το ένα θα πουλάει γουρνοπούλα.

Γ.Σ.