Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 10:23

Καλαμάτα: Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και για την Κολοκοτρώνη

Γράφτηκε από τον

 

Παράταση την 3η κατά σειρά, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ενέκρινε την Τετάρτη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, για την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη.

Είναι πιθανό και η νέα αυτή παράταση να μην φθάσει, καθώς το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τη Σφακτηρίας, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, αν δεν ανοίξει η οδός Αναγνωσταρά, το έργο ανάπλασης της οποίας έχει σταματήσει ξανά το τελευταίο διάστημα και πήρε νέα 6μηνη παράταση, έως το Δεκέμβριο.

“Πάμε και θα πάμε καλύτερα ως προς τις προθεσμίες”, δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Την αισιοδοξία του, όμως, δεν συμμερίστηκε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ευχήθηκε να κάνει λάθος. Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή του που ο ανάδοχος δεν ζήτησε παράταση 6 μηνών, την οποία εξασφαλίζει αναγκαστικά, λόγω του νέου νόμου.

Η παράταση δόθηκε, σύμφωνα και με την εισήγηση της υπηρεσίας, κυρίως για 50 μέρες βροχής από την αρχή του χρόνου και για την υπολειτουργία των προμηθευτών και τις αυξήσεις κόστους των υλικών.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε ότι με άλλη εργολαβία θα πεζοδρομηθούν τα δρομάκια της Πολυβίου και της Αναπλιώτη, από τη Σφακτηρίας έως την Αναγνωσταρά. Προκηρύχθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος και ενδιαφέρθηκαν 3 εργολάβοι. Η επιπλέον αυτή παρέμβαση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα χρηματοδοτηθεί από το δήμο, καθώς το Πράσινο Ταμείο δεν θα πληρώσει τα παραπάνω χρήματα ούτε τις αναθεωρήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρέμβαση στην Κολοκοτρώνη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου σε πρώτη φάση θα γίνει μέχρι τη Σφακτηρίας που πεζοδρομήθηκε και ο χρόνος υλοποίησης για το τμήμα αυτό θα είναι 15 ημέρες.

Για το επόμενο κομμάτι μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι πρέπει πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η Αναγνωσταρά στο τμήμα που δουλεύεται (Κολοκοτρώνη - 23ης Μαρτίου), για να μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος.

Γ.Σ.