Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 21:57

Δήμος Καλαμάτας: Αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση για την οικονομική ενίσχυση συλλόγων

Δήμος Καλαμάτας: Αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση για την οικονομική ενίσχυση συλλόγων

 

Αντιρρήσεις κι επιφυλάξεις για την κατανομή πιστώσεων οικονομικής ενίσχυσης συλλόγων, που εισηγήθηκε και τελικά υπερψήφισε η δημοτική αρχή Καλαμάτας, εξέφρασαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και ιδιαίτερα ο Βασίλης Κοσμόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση που εγκρίθηκε μετά από αιτήσεις των συλλόγων, ενισχύονται: 1) Ο Ιππικός Όμιλος Πλατέος “Το Χωριό μας” με 1.500 ευρώ, για τη διοργάνωση Φεστιβάλ Αλόγων και Αγώνων Έφιππης Τοξοβολίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιουλίου, στο Ιππικό Κέντρο του χωριού. 2) Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” με 2.000 ευρώ, για τη διοργάνωση για 11η χρονιά του Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που θα διεξαχθεί στις 3-4 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος διαφώνησε με την κατανομή των ποσών αυτών, επισημαίνοντας ότι είναι μικρή η διαφορά των 500 ευρώ για τις δύο εκδηλώσεις, αν αναλογιστεί κάποιος πόσο σημαντικές είναι οι εκδηλώσεις του ΝΟΚ και το μεγάλο συνολικό κόστος τους. Συγκρίνοντας την ανισότητα στις κατανομές, παρατήρησε πως στην πρώτη εκδήλωση ο δήμος δίνει 1.500 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος είναι 2.800 και στη δεύτερη ενισχύει με μόλις 2.000 ευρώ, ενώ το κόστος είναι 22.000 ευρώ και ο ΝΟΚ ζητεί 12.000 και οι εκδηλώσεις να τεθούν υπό την αιγίδα του δήμου.

Ο Β. Κοσμόπουλος έκανε πρόταση για 500 ευρώ στον σύλλογο από το Πλατύ και 3.000 ευρώ για το ΝΟΚ, αλλά δεν έγινε δεκτή. Οι εκπρόσωποι των 3 παρατάξεων της μειοψηφίας που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, ψήφισαν λευκό στην κατανομή της δημοτικής αρχής.

Στο αίτημά του ο ΝΟΚ σημειώνει ότι “τα τελευταία χρόνια, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, συμμετέχουν κατά έτος άνω των 400 ατόμων στους αγώνες δίνοντας τη δυνατότητα άθλησης και της μεταλαμπάδευσης του μηνύματος του εθελοντισμού. Η προσπάθεια αυτή αποδίδει και 7.000 συμπολίτες μας έχουν γραφτεί ως εθελοντές δότες και 5 έχουν δωρίσει μυελό/ζωή σε αντίστοιχους ασθενείς.

Το Κύπελλο που θα διεξαχθεί στις 3 - 4 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες. Αγώνα ιστιοπλοΐας, με ειδικά διαμορφωμένα νεότευκτα σκάφη, για άτομα με κινητικά προβλήματα. Στον αγώνα θα συμμετέχουν παραολυμπιονίκες.  Αγώνα ιστιοπλοΐας για ηλικίες 7-10 ετών. Αγώνες κολύμβησης 500μ., 1χλμ. και 3χλμ στο θαλάσσιο χώρο του προλιμένα. Αγώνας δρόμου 5 χλμ. κατά μήκος του νότιου κυματοθραύστη του λιμένος (χιλιόμετρο). Κολυμβητικό αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης για 34η χρονιά.

Καταλήγοντας, ο ΝΟΚ παρατηρεί ότι “το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών αποτελεί μία δράση κοινωνικής ευθύνης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα”.