Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 09:06

Καλαμάτα: Σύντομα οι εργασίες για το νέο δίκτυο ύδρευσης

Γράφτηκε από τον

 

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑΚ.

Οι εργασίες, όπως μας είπε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης, διακόπηκαν τους μήνες του καλοκαιριού, για να μην αναστατωθεί η πόλη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καθώς η κίνηση έχει αυξηθεί στους περισσότερους δρόμους.

Ο ίδιος μας επεσήμανε ότι έχουν μείνει 2 περίπου χιλιόμετρα καινούργιου δικτύου και παρατήρησε πως οι τελευταίες παρεμβάσεις θα γίνουν σε παραλιακά τμήματα, νότια της Κρήτης και ανατολικά της Φαρών, καθώς και στις οδούς Κιλκίς και Νέδοντος, μεταξύ Κροντήρη και 23ης Μαρτίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (το συνολικό μήκος των νέων αγωγών ανέρχεται σε 24,624 χιλιόμετρα), προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” και υλοποιείται από την εταιρεία AGT Constructions με έκπτωση 31,99%.

Οσον αφορά στο έργο της γ’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Σεπτέμβριο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στην ένσταση που έχει καταθέσει ο δεύτερος μειοδότης, κατά του πρώτου και της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, που τον ανακήρυξε ανάδοχο (με έκπτωση 23%). Η επιχείρηση εκφράζει την ελπίδα να λήξει η δικαστική εκκρεμότητα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο.

Γ.Σ.