Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 21:47

Στα 80 λεπτά το μέτρο ο πάγκος στις λαϊκές της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Στα 80 λεπτά το μέτρο ο πάγκος  στις λαϊκές της Τριφυλίας

 

Στα 80 λεπτά ανά τρέχον μέτρο προτείνεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας το ύψος του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους των πωλητών λαϊκών αγορών για τις υπό ίδρυση λαϊκές αγορές του δήμου (σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους) για το 2022.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρίας Παναγοπούλου: «Το ανταποδοτικό τέλος θα καλύψει προβλεπόμενα έξοδα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα οποία είναι: Κόστος τριών υπαλλήλων-εποπτών. Δαπάνες για αγορά υλικών καθαριότητας και δαπάνες διαγράμμισης των λαϊκών. Αναλογική ετήσια δαπάνη αγοράς και συντήρησης χημικών τουαλετών. Το ποσοστό απόδοσης 25% επί των εσόδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Τον καθορισμό μικρότερου τέλους στα 70 λεπτά πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης που τόνισε: «Προτείνω να ξεκινήσουμε με 0,70€ το τρέχον μέτρο και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση να τροποποιήσουμε την απόφαση που θα πάρουμε και να ορίσουμε 0,80€/τρέχον μέτρο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί και έμποροι ταλαιπωρήθηκαν οικονομικά την περίοδο της πανδημίας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER