Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 11:46

Διαμαρτυρίες επαγγελματιών του κέντρου της Καλαμάτας: Αφησαν σκαμμένη την οδό Κολοκοτρώνη

Γράφτηκε από τον

Αφησαν σκαμμένη και αποκλεισμένη την οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Καλαμάτας κι έπιασαν τα στενάκια, μεταξύ Σφακτηρίας και Αναγνωσταρά, ξεκινώντας από την Αναπλιώτη, προκαλώντας διαμαρτυρίες και σε επαγγελματίες της περιοχής.

Ο λόγος για το έργο της ανάπλασης της Κολοκοτρώνη που εκτελείται με εργολαβία του δήμου και αφορά και τη δημιουργία πεζόδρομων στη Σφακτηρίας και στα κάθετα στενάκια δυτικά προς την Αριστομένους κι έως τη Νέδοντος (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη) που προηγήθηκαν κι έχουν σχεδόν ολοκληωθεί.

Η εταιρεία που υλοποιεί το έργο, ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα και την πεζοδρόμηση σε Πολυβίου και Αναπλιώτη, ανατολικά προς την Αναγνωσταρά, που ήταν εκτός της σύμβασης του έργου της ανάπλασης. Ετσι χθες το συνεργείο του εργολάβου απέσυρε τα μηχανήματα από την Κολοκοτρώνη και άρχισε εργασίες στην Αναπλιώτη.

Ομως, η Κολοκοτρώνη από τον πεζόδρομο της Αριστομένους και ανατολικά έμεινε αποκλεισμένη και σκαμμένη, προκαλώντας σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης και ταλαιπωρία στις μετακινήσεις των πεζών και στη λειτουργία των καταστημάτων.

Το σωστό θα ήταν η ανάπλαση της Κολοκοτρώνη που ξεκίνησε από τη Νέδοντος, να είχε σταματήσει στον πεζόδρομο της Αριστομένους, για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος προς την Αναγνωσταρά και τον Αγιο Νικόλαο και να είχε αποφευχθεί η ταλαιπωρία στο κέντρο της Καλαμάτας με τις εργασίες που γίνονταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο.
Να ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα το συνεργείο εγκατέστησε τους πυροσβεστικούς κρουνούς στους πεζόδρομους που φτιάχθηκαν, ενώ τα φώτα θα μπουν όλα μαζί με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης και στην Κολοκοτρώνη.