Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 12:10

Ταξίδι στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή 

Γράφτηκε από την
Ταξίδι στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα στην εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» με την Ελένη Καραλή 

Ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Λόουελ.

Σήμερα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 4:00 μ.μ. - 5:00 μ.μ., η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή «Πρόσκληση σε γεύμα» ταξιδεύουν στη Βοστώνη και στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Λόουελ Μασαχουσέτης προχώρησαν σε αδερφοποίηση. Στην εκπομπή και την Ελένη Καραλή μίλησε ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, παραθέτοντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αδελφοποίησης. Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή ΕΔΩ

Ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη,  Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος συνέβαλε για την επαναφορά της απευθείας πτήσης Αθήνα – Βοστώνη, μιλάει την προοπτική επενδύσεων και τις δυνατότητες συνεργασιών που ανοίγει η αδερφοποίηση Καλαμάτας – Λόουελ.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλειος Καυκάς, ένας από τους «ηθικούς αυτουργούς» της αδελφοποίησης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις ομοιότητες των δύο πόλεων και κυρίως τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την κοινή βούληση συνεργασίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης.

Τέλος, στην εκπομπή μίλησε ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Νίκος Ζαχαρίας, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης καθώς τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται στη Βοστώνη και όπως χαρακτηριστικά είπε «έστω και ένα παιδί να επωφεληθεί σπουδάζοντας σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικό».

Αναμένεται το Σεπτέμβριο επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης του Λόουελ στην Καλαμάτα ώστε να ολοκληρωθεί η β’ φάση της αδελφοποίησης και να επισφραγιστεί η εν λόγω συνεργασία ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Ελένη Καραλή.

Μετάδοση: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, 4:00 μ.μ. - 5:00 μ.μ., ώρα Ελλάδας
και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, 03.00-04.00 ώρα Ελλάδας σε επανάληψη

 


NEWSLETTER