Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 08:31

Τελετή αδελφοποίησης Καλαμάτας με Λόουελ - Αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ αναμένεται στην πόλη

Γράφτηκε από την
Τελετή αδελφοποίησης Καλαμάτας με Λόουελ - Αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ αναμένεται στην πόλη

 

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης της Καλαμάτας με την πόλη Λόουελ των ΗΠΑ.

Η αντιπροσωπεία από το Λόουελ και την πολιτεία της Μασαχουσέτης θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και στην Ελλάδα από τις 22 έως και τις 26 του μήνα.

Θα την αποτελούν: Ο δήμαρχος Λόουελ Σόκαρι Σο. Ο πρώην δήμαρχος Ουίλιαμ Μπιλ Σαμαράς. Ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι. Ο Τζούντι Χόγκαν, κοσμήτορας του Κολλεγίου Μίντλεσεξ. Ο Αρλεν Πάρκετ, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης. Ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Ο Δημήτριος Ματθαίος, από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ:

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι): Επίσκεψη στον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ξενάγηση στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, επίσκεψη στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, ξενάγηση στο κάστρο, περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην κεντρική πλατεία, επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας.

Μετά την τελετή αδελφοποίησης, στις 7 το απόγευμα εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου: Περιήγηση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (9 με 10 το πρωί), επίσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας “Συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό” (11 το πρωί).

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου: Επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Θουρίας και Αρχαίας Μεσσήνης (από τις 9.30 το πρωί). Φεστιβάλ Χορωδιών - παρέλαση (κεντρική πλατεία Καλαμάτας), στις 6 το απόγευμα και τελετή λήξης του φεστιβάλ την Τέντα, στις 9 το βράδυ.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και την Επίδαυρο.


NEWSLETTER