Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 08:57

Καταγγελίες Ι. Αδαμόπουλου για εργασίες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Καταγγελίες Ι. Αδαμόπουλου για εργασίες στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά

 

Στη δημοτική αρχή Οιχαλίας επιρρίπτει την ευθύνη για το έργο στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελιγαλά που προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Γιάννη Αδαμόπουλο.

Κάνει λόγο για έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού του έργου από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ενώ το έργο υλοποιείται με εργολαβία των “Κτιριακών Υποδομών ΑΕ”.

Αντιπροσωπεία της παράταξης με τον κ. Αδαμόπουλο επισκέφθηκε χθες το σχολείο, όπου γίνονται εργασίες για την κατασκευή 4 νέων αιθουσών διδασκαλίας, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και συζήτησε με τους διευθυντές των σχολείων και με μαθητές.

Σε ανακοίνωσή της, αφού συμφωνεί με το έργο κι ενημερώνει πως υλοποιείται με εργολαβία των “Κτιριακών Υποδομών” με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης στα μέσα Δεκεμβρίου, αναφέρει πως “το πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού του έργου από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η οποία είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Δεν υπήρξε η απαραίτητη παρέμβαση από το δήμο για την τμηματική ολοκλήρωση του έργου με εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων: Οι νέες αίθουσες και τουαλέτες μπορούν να γίνουν ενώ το σχολείο λειτουργεί. Το παρόν έργο περιπλέκεται εφόσον η ενεργειακή αναβάθμιση δεν μπορεί να γίνει, όταν το σχολείο λειτουργεί”.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε ότι “σε ολόκληρο το συγκρότημα τα παράθυρα που τοποθετήθηκαν πρόχειρα,δεν έχουν ακόμα τζάμια στο επάνω μέρος και περιμετρικά υπάρχουν σε όλα τρύπες και κενά από την απομάκρυνση των παλαιών. Το Λύκειο λειτουργεί από τη Δευτέρα, ενώ γίνονται εργασίες εντός του κτηρίου (στο βόρειο τοίχο κτίζεται ένα μέρος που έχει γκρεμιστεί) Το Γυμνάσιο δε λειτούργησε καμία μέρα μέχρι σήμερα, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των αιθουσών από τα μπάζα και τις σκόνες που υπήρχαν λόγω της αποξήλωσης των παλαιών κουφωμάτων”.

Παρατηρεί ότι “ο βασικός προβληματισμός μας αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση που γίνεται στο υφιστάμενο κτήριο, γιατί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί στο συμβατικό χρόνο του έργου (έως το τέλος του 2022). Το προαύλιο χρειάζεται άμεση παρέμβαση, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος είναι απλά χώμα που με τις βροχές θα γίνει λάσπη”.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως “ανησυχούμε βαθύτατα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και προς αυτήν την κατεύθυνση συνιστούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγήν οποιουδήποτε ατυχήματος”.


NEWSLETTER