Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 21:04

Δήμος Οιχαλίας: Διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών

Γράφτηκε από την
Δήμος Οιχαλίας: Διαμαρτυρία για τη μεταφορά μαθητών

 

Για τη μεταφορά μαθητών διαμαρτύρεται η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου προς την Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταφέροντας την αγανάκτηση και τα παράπονα μαθητών και γονιών.

Ζητεί να να επανεξετάσει το θέμα στην κατεύθυνση της παύσης της ταλαιπωρίας πολλών μαθητών και μαθητριών.

“Δεν είναι δίκαιο, ούτε και ισόνομο για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να πρέπει να διανύουν αποστάσεις άνω των 30 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα των 80 με 90 λεπτών”, επισημαίνει η δήμαρχος.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του δήμου για το σοβαρό αυτό αναφέρεται:

“Από μεριάς μαθητών και γονέων ο Δήμος Οιχαλίας έχει γίνει δέκτης αγανάκτησης και παραπόνων για την φετινή αλλαγή μεταφοράς μαθητών. Η δήμαρχος Οιχαλίας κ. Γεωργακοπουλου με σχετικό έγγραφο της στον αντιπεριφερειαρχη Μεσσηνίας κ. Καπέλιο επισήμανε πως η μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία, αντί για επιβατικά ΕΔΧ (ταξί) που γινόταν έως και πρόσφατα, έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος μεταφοράς των μαθητών να είναι δυσανάλογος της απόστασης. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν οι επικείμενες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που θα καταστήσουν δυσκολότερη την όλη κατάσταση. Δεν είναι δίκαιο, ούτε και ισόνομο για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να πρέπει να διανύουν αποστάσεις άνω των 30 χιλιομέτρων σε χρονικό διάστημα των 80 με 90 λεπτών. Η ταλαιπωρία τους είναι τέτοια που πλέον στην εποχή που ζούμε δεν αντιπροσωπεύει ένα κράτος πρόνοιας με ίσες ευκαιρίες παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί, πως η μεταφορά των νηπίων καθίσταται δυσκολότερη, αν και υπάρχει συνοδός στο λεωφορείο, οι αποστάσεις είναι και πάλι μεγάλες.

Προκειμένου να υπάρχει μικρότερο οικονομικό κόστος δεν θα πρέπει να θυσιάζουμε ή να παραγκωνίζουμε τις έννοιες όπως ισότητα, ισονομία, την ανάπτυξη και πρόοδο των παιδιών που τυγχάνει να μην διαμένουν σε αστικά κέντρα.

Εν κατακλείδι η δήμαρχος ζήτησε από την Π.Ε. Μεσσηνίας να επανεξετάσουν το θέμα αυτό, ευελπιστώντας στις περιπτώσεις αυτές που απαιτείται ,να κινηθούν στην κατεύθυνση της παύσης της ταλαιπωρίας πολλών μαθητών και μαθητριών”.


NEWSLETTER