Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:47

Δήμος Τριφυλίας: Υποψηφιότητα Κατρίτση με υπερκομματικό συνδυασμό

Γράφτηκε από τον

 

«Η νοσηρότητα, η ανομία, η τοξικότητα, που εκπέμπει η δημοτική αρχή θέλουμε να είναι σε λίγους μήνες παρελθόν» τονίζει ο Άκης Κατρίτσης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Τριφυλίας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων τονίζει μιλώντας στην «Ε» ότι ηγείται μιας υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας για μια νέα σελίδα στο Δήμο Τριφυλίας. Όπως σημειώνει, σε μια εποχή δύσκολη για τους πολίτες ο δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός τους, ενώ δεν μπορεί να δεχθεί και να πιστέψει ότι περνάνε τα αναπτυξιακά προγράμματα και ο Δήμος Τριφυλίας είναι μακριά.

Ο κ. Κατρίτσης που έχει διατελέσει δήμαρχος Γαργαλιάνων σε πολύ νεαρή ηλικία -μόλις 23 ετών- θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για το Δήμο Τριφυλίας και ήδη έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών και συναντήσεων. Όπως επισημαίνει, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, στους φορείς και στις συλλογικότητες να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια.

Αναλυτικά ο κ. Κατρίτσης μιλώντας στην «Ε» σημείωσε: «Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών δηλώνω ότι ηγούμαι μιας προσπάθειας υπερκομματικής, ενωτικής, προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά και να δώσουμε μια νέα σελίδα στην αυτοδιοίκηση της Τριφυλίας. Η νοσηρότητα, η ανομία, η τοξικότητα, που εκπέμπει η δημοτική αρχή θέλουμε να είναι σε λίγους μήνες παρελθόν. Αναζητώ τους καλύτερους, τους ικανότερους, τους άφθαρτους της Τριφυλίας. Θέλω να είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια, η οποία είναι προσπάθεια όλων. Είναι προσπάθεια ενωτική, είναι προσπάθεια που αποβλέπει στο να δημιουργήσουμε για μια πενταετία τη νέα κατάσταση της αυτοδιοίκησης. Με προβλήματα πολλά, με χρεοκοπίες, είμαι σε θέση από τώρα να οσφρίζομαι τις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε οι συνεργάτες μου και εγώ.

Εγώ χρειάζομαι τη βοήθεια όλων, απευθύνομαι σε όλες τις ηλικίες, από νέους μέχρι ώριμους, σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, στους φορείς, στις συλλογικότητες. Με ενδιαφέρει να κάνουμε κοινωνικό έργο, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι εποχές είναι δύσκολες και έρχονται δυσκολότερες. Ο δήμος πρέπει να είναι αρωγός, να βοηθήσει τον πολίτη της ορεινής και της πεδινής Τριφυλίας, σε έργα υποδομής, σε έργα ανάπτυξης, σε έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και έχουν καθυστερήσει. Δεν μπορώ να δεχτώ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι περνάνε τα τρένα της ανάπτυξης και εννοώ σε αναπτυξιακά προγράμματα και ο Δήμος Τριφυλίας είναι μακριά. Όταν μικροί και μεγάλοι δήμοι, όπως είναι οι Δήμοι Τρικκαίων, Ζωγράφου, Μεσσήνης, Καλαμάτας παίρνουν τεράστια ποσά και υπάγουν έργα αναγκαία για τον τόπο τους σε κοινοτικά προγράμματα. Η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστια ποσά στους δήμους, όσοι τα χρησιμοποιούν είναι σε καλό δρόμο. Δεν είναι μόνο η ικανότητα του δημάρχου, έρχονται σήμερα τα χρήματα και από μόνα τους, και αυτά τα χρήματα δεν έχουν βρει υλοποίηση μέχρι σήμερα και αυτό είναι έγκλημα. Αυτό είναι αδιαφορία, είναι ύβρις προς το λαό της Τριφυλίας».

Κ.Μπ.