Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 21:47

Διαμαρτυρία για καταστροφές από βοοειδή στην Τριπύλα

Γράφτηκε από τον

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες το πρωί κάτοικοι της Δ.Ε. Τριπύλης στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας για τις σοβαρές ζημιές που προκαλούνται στις ιδιοκτησίες τους από ανεπιτήρητα βοοειδή.

Όπως τόνισαν, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και κάλεσαν το δήμο να πάρει μέτρα και να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς στη δική του αρμοδιότητα είναι τα ανεπιτήρητα ζώα.
Μάλιστα οι κάτοικοι έφτασαν στο Δημαρχείο με ένα τρέιλερ γεμάτο με σπασμένες κλάρες από ελιές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το μέγεθος της καταστροφής, καθώς χάνουν την παραγωγή και τα ελαιόδεντρά τους. Επίσης τόνισαν πως οι ζημιές δεν είναι μόνο σε καλλιέργειες αλλά και σε πάγιες εγκαταστάσεις, όπως περιφράξεις και αγωγούς. Ένα ακόμη σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα είναι ότι τα ζώα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο οδικό δίκτυο και τις βραδινές ώρες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Αυτό που ζητούν είναι ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει αποφάσεις που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2019.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ραυτόπουλου Γιώργος Μανωλόπουλος τόνισε: «Ήρθαμε στο δήμο να εκθέσουμε τα θέματά μας για τα ανεπιτήρητα ζώα που προκαλούν προβλήματα στην περιοχή μας. Αυτή η κατάσταση είναι τουλάχιστον εδώ και δέκα χρόνια, αλλά τελευταία έχει γίνει πολύ χειρότερη. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, γίνονται μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες, στις ελιές μας, αλλά και σε περιφράξεις, σε υδρεύσεις και αλλού. Στον Δήμο Τριφυλίας από το 2019 έχουν πάρει δύο αποφάσεις, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη και το πρόβλημα συνεχίζεται και μεγαλώνει. Είμαστε σε απόγνωση. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και κίνδυνος και στον επαρχιακό μας δρόμο από τα ανεπιτήρητα ζώα και ιδίως το βράδυ που δεν υπάρχει ορατότητα μεγάλη, γιατί τα ζώα βγαίνουν στο δρόμο. Ευελπιστούμε ο Δήμος Τριφυλίας να επιλύσει το πρόβλημα και να γίνει κάτι, γιατί τα πράγματα είναι επικίνδυνα με τα ανεπιτήρητα ζώα».
Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος επίσης από το Ραυτόπουλο επισήμανε: «Έχουμε πρόβλημα σοβαρό με τα ανεπιτήρητα ζώα στον Δήμο Τριφυλίας και ειδικά στη Δημοτική Ενότητα Τριπύλης με τα ανεπιτήρητα βοοειδή. Μας έχουν καταστρέψει, έχουν σπάσει τις ελιές όλες. Από το δήμο, από ό,τι βλέπουμε δεν ανταποκρίνονται πουθενά. Όπως είπε κι ο πρόεδρος, δεν υπάρχει ανταπόκριση, δεν γίνεται τίποτα από τον δήμο σε όλη αυτή την κατάσταση. Εμείς έχουμε έρθει σε απόγνωση πλέον, θέλουν να μας αναγκάσουν να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Έχουν ευθύνη στον Δήμο Τριφυλίας, ο δήμος έχει αρμοδιότητα για τα ανεπιτήρητα ζώα, είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση, καταστρέφονται οι περιουσίες μας».