Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 11:28

Προσωρινός ανάδοχος για την αποχέτευση της Κορώνης

Γράφτηκε από τον
Προσωρινός ανάδοχος για την αποχέτευση της Κορώνης

Προσωρινός ανάδοχος για το πιο σημαντικό έργο της Κορώνης, την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης λυμάτων, προϋπολογισμού 3.940.000 ευρώ, αναδείχθηκε η “Δημόπουλος Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Τουριστική Λατομική και Κτηματική Εταιρεία” με ποσοστό έκπτωσης 15,23%.

Στο διαγωνισμό που έγινε από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, την Τρίτη 11 του μήνα, κατατέθηκαν 3 ακόμα προσφορές από τις εταιρείες Κατασκευή ΑΤΕ, ΑΣΑ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία και Α. Π. Μαραγκάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” κι έχει προθεσμία εκτέλεσης 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Μέσα στο 2022, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης, προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται και αυτό από το “Φιλόδημος Ι”.

Σε δήλωσή του για το έργο της αποχέτευσης της Κορώνης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε: “Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για την περιοχή της Κορώνης. Θα θωρακίσει περιβαλλοντικά την ευαίσθητη περιοχή του όρμου της Κορώνης και θα δώσει περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ηδη έχει ξεκινήσει διαδικασία για την εκπόνηση μελέτης αποχέτευσης και για το Χαρακοπιό, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα κι έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τον κόμπακτ βιολογικό σταθμό επεξεργασίας λυμάτων του Βασιλιτσίου, που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2022.

Με όλα αυτά θα πετύχουμε την πλήρη εξυγίανση όλης της περιοχής από το Βασιλίτσι μέχρι το Χαρακοπιό στο ζήτημα των λυμάτων και την προστασία όλης της περιοχής από κάθε απειλή ρύπανσης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER