Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 08:28

Καθυστερεί η ανασκαφή στην Υπαπαντή - Αναβλήθηκε το κλείσιμο της Χρυσοστόμου Θέμελη

Καθυστερεί η ανασκαφή στην Υπαπαντή - Αναβλήθηκε το κλείσιμο της Χρυσοστόμου Θέμελη

 

Σε εκκρεμότητα παραμένει εδώ και 2 μήνες σχεδόν, η έγκριση από τον Δήμο Καλαμάτας της διευθέτησης της κυκλοφορίας και το κλείσιμο της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, για να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες των αρχαίων στην περιοχή της πλατείας Υπαπαντής.

Το σημαντικό αυτό θέμα αναβλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, γιατί δεν υπήρχε εισήγηση από το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας, το οποίο έχει αναβάλει τη συζήτηση και την λήψη απόφασης για τη διευθέτησης της κυκλοφορίας σε δύο συνεδριάσεις του.

Με όλες αυτές τις αναβολές οι ανασκαφικές εργασίες στην πλατεία Υπαπαντής, στη Χρυσοστόμου Θέμελη, θα πάνε πιο πίσω και θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο, αφού θα πρέπει να γίνουν από τον Νοέμβριο και μετά, σε μια περίοδο, δηλαδή, με βροχές κι έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση την εισήγηση του Τμήματος Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, που αποδέχεται σχετικό αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η οδός Χρυσοστ. Θέμελη, μεταξύ της Υπαπαντής και του Επισκοπείου, αναμένεται να κλείσει για 3 μήνες.

Για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες επί της οδού Χρυσοστ. Θέμελη, απαιτείται διευθέτηση κυκλοφορίας και στάθμευσης και των οδών Υπαπαντής, Φάριος και Μητροπολίτη Μελετίου.

Η διευθέτηση προβλέπει: Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη μεταξύ των οδών Ιωσήφ Ανδρούσης και Φάριος, με εξαίρεση την πρόσβαση από και προς τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης όταν είναι εφικτό. Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην οδό Υπαπαντής μεταξύ των οδών Μητροπ. Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη. Την αμφίδρομη κυκλοφορία και την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού στην οδό Μητροπ. Μελετίου μεταξύ των οδών Υπαπαντής και Φάριος/Φαρών. Την αμφίδρομη κυκλοφορία και την απαγόρευση στάθμευσης επί της οδού στην οδό Φάριος μεταξύ των οδών Μητροπ. Μελετίου και Χρυσοστόμου Θέμελη.

Η διάρκεια των εργασιών εκτιμάται στους 3 μήνες. Ακόμα, προτείνεται η τροποποίηση της διαδρομής των αστικών λεωφορείων, ώστε να χρησιμοποιούν την διαδρομή 23ης Μαρτίου - Σταδίου - Μαυρομιχάλη (με προσωρινή στάση στην 23ης Μαρτίου πριν τον κυκλικό κόμβο).

Γ.Σ.