Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 12:41

"Οχι" από το Δ.Σ. Οιχαλίας για έργα της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα

Γράφτηκε από τον
"Οχι" από το Δ.Σ. Οιχαλίας για έργα της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα

Αρνητικά απάντησε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας στο αίτημα της Χρυσής Αυγής να της επιτραπεί να προχωρήσει σε εργασίες καλλωπισμού του χώρου της Πηγάδας και συντήρησης του Σταυρού, παρά την θετική εισήγηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής του αντιδημάρχου Ηλία Ντονά. 

 

Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους στάθηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο χώρος αυτός και τα γεγονότα δεν θα πρέπει να καπηλεύονται από κανένα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ντονάς στην εισήγηση του τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θέλει να κάνει μια προσφορά, προτείνοντας να παραχωρηθεί ο χώρος, να καλλωπιστεί με λουλούδια και να επισκευαστεί ο Σταυρός. Ανέφερε μάλιστα ότι επιτέλους ένα κόμμα του Κοινοβουλίου ασχολείται με ένα χώρο μνήμης των θυμάτων. Είπε πως ό,τι γίνει, θα γίνει σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ, για να καταλήξει λέγοντας ότι είναι δεκτό οποιοδήποτε άλλο κόμμα θέλει να προσφέρει. 

Η πρόταση αυτή συνάντησε την σφοδρή αντίδραση συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με τον Γιώργο Κατσαμπάνη να σημειώνει πως πριν λίγες μέρες πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση ο χώρος αυτός να μην καπηλεύεται από κανένα και αναρωτήθηκε γιατί τώρα να ανακαλέσουν την προηγούμενη απόφασή τους. 

Η Ελένη Αλειφέρη -επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης- αφού κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει θέση και εξέφρασε την έκπληξή της που δεν το κάνει, επισήμανε ότι είναι κάθετα αντίθετη στην πρόταση αυτή, σημειώνοντας πως πέρα από πολιτικούς λόγους υπάρχουν και οι διαδικαστικοί. Επισήμανε δε ότι σε δημοτικό χώρο δεν μπορεί να γίνει έργο από κανένα. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα, μόνο θα έφερνε πολιτικά οφέλη σε αυτούς που το προτείνουν.

Τον προβληματισμό του που δεν παίρνει θέση ο δήμαρχος, εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Νταλαχάνης τονίζοντας πως αν στο χώρο υπάρχει πρόβλημα, να το επιμεληθεί ο δήμος.

Ο Δημήτρης Μπινίσκος σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στον τόπο. Συμπλήρωσε πως απλώς θέλουν να καπηλευτούν το γεγονός.

Ο Γιώργος Διαγούπης κάλεσε τον αντιδήμαρχο τέτοια σοβαρά θέματα να μην τα περνά στο ντούκου και όποιος θέλει ας δώσει χρήματα στο δήμο.

Ο Γεώργιος Δαβίλας σημείωσε ότι είναι αρνητικός στην εισήγηση Ντονά, αφού -όπως είπε- καταρχήν αυτό δείχνει ότι ο δήμος είναι ανίκανος να συντηρήσει το χώρο. 

Το τι έχει κάνει ο δήμος αναρωτήθηκε ο Ηλίας Σταυρόπουλος, σημειώνοντας πως αν ο δήμος είναι ανίκανος, ας το κάνει η Χρυσή Αυγή ή όποιος άλλος.

Ο πρόεδρος του Σώματος Ηλίας Σακελλαριάδης επισήμανε ότι από την μια είναι καπηλεία της Χρυσής Αυγής και από την άλλη προσβάλλει το δήμο, που είναι σαν λέμε ότι είμαστε ανίκανοι.

Ο κ. Ντονάς επέμεινε όμως στην πρότασή του σημειώνοντας ό,τι γίνει θα γίνει με καθοδήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας λέγοντας "μπράβο" σε ένα κόμμα του Κοινοβουλίου που ασχολήθηκε με το χώρο μνήμης των θυμάτων.

Τελικά η πρόταση της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε μόνο από τους Ηλία Ντονά, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Ηλία Σταυρόπουλο. Λευκό ψήφισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και "κατά" όλοι οι υπόλοιποι.

Κ.Μπ.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Δημήτρη Κουκούτση


NEWSLETTER