Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 18:39

Καλαμάτα: Οριστική απόφαση για έκπτωση εργολάβου ανάπλασης Αναγνωσταρά

Καλαμάτα: Οριστική απόφαση για έκπτωση εργολάβου ανάπλασης Αναγνωσταρά

Την απόφαση διαπίστωσης οριστικοποίησης της έκπτωσης του αναδόχου στο πολύπαθο έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, πρόκειται να επικυρώσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη σημερινή της συνεδρίαση.

Η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χριστίνα Λυκουργιά εισηγείται: “α) την λήψη απόφασης επικύρωσης της με α.π. 101363/13-10-2022 Απόφασης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας περί διαπίστωσης οριστικοποίησης έκπτωσης της κοινοπραξίας Ιωάννης Ηλιόπουλος του Κων/νου - Ηλίας Ξυδέας του Σωκράτη αναδόχου του έργου «Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά». β) την κοινοποίηση προς τον ανάδοχο της εκδοθεισομένης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και της σχετικής απόφασης διαπίστωσης της οριστικοποίησης της έκπτωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας (Δ.Υ.) και την κλήση του από τη Δ.Υ. να
υποβάλει τελική επιμέτρηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 160 του ν. 4412/2016. γ) την έγγραφη γνωστοποίηση της οριστικοποίησης της ανωτέρω έκπτωσης στη Διεύθυνση Μητρώου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων”.

Στο σκεπτικό της απόφασης έκπτωσης της Δ.Τ.Υ. γίνεται αναφορά στην ειδική πρόσκληση της υπηρεσίας προς την ανάδοχο κοινοπραξία στις 23 Αυγούστου και σημειώνεται: “Αφού παρήλθε η προθεσμία των 15 εργασίμων ημερών (ημερομηνία λήξης Πέμπτη 15 - 09 - 2022) που έθετε η ανωτέρω ειδική πρόσκληση (η οποία θυροκολλήθηκε από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή στις 25-08-2022 ημέρα Πέμπτη) διενεργήσαμε αυτοψία επί τόπου του έργου και διαπιστώσαμε ότι: δεν έχει εκτελεστεί ουδεμία εργασία που αφορά το αντικείμενο της ειδικής πρόσκλησης, το οποίο ήταν η προμήθεια και τοποθέτηση των συμβατικά προβλεπομένων ιστών και φωτιστικών σωμάτων που αφορούν το τμήμα του έργου από τη οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Σταδίου (πλατεία 23ης Μαρτίου), παρόλο το γεγονός ότι είχαν δοθεί στον ανάδοχο όλες οι σχετικές εγκρίσεις για την προσκόμιση των υλικών επί τόπου του έργου”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιείται με έκπτωση 47,23% και η συμβατική προθεσμία υλοποίησής του ήταν 240 ημέρες, μέχρι τις 4 Αυγούστου 2021.