Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 20:51

Εγκαινιάστηκε ο Δ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νέα τμήματα ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκε ο Δ’ Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νέα τμήματα ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας

 Δύο νέα Βρεφικά Τμήματα σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Καλαμάτας δημιούργησε ο δήμος, τη φετινή χρονιά.

Για τα τμήματα αυτά, ιδιαίτερα για βρέφη από 6 έως 18 μηνών, υπήρξαν πιέσεις και διαμαρτυρίες από γονείς που σε μία περίπτωση, μάλιστα, έφθασε μέχρι τον Συνήγορο του Πολίτη.

Στο ένα από αυτά τα τμήματα στον Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό (Γιαννιτσών και Φιλοποίμενος) την περασμένη Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε αγιασμός, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, της διευθύντριας Πρόνοιας Γεωργίας Ηλιοπούλου και των στελεχών και των παιδιών του σταθμού.

“Χαιρόμαστε γιατί το νέο τμήμα θα φροντίζει βρέφη. Να είναι ευλογημένο από το Θεό και να έχει επιτυχία”, παρατήρησε και ευχήθηκε ο αρχιμανδρίτης.

“Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, θα προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες”, διαβεβαίωσε η διευθύντρια του σταθμού Βρυσηίδα Σοφιανού.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή τα ζητήματα πρόνοιας κι εκτίμησε πως τα νέα βρεφικά τμήματα θα βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια, ενώ παρατήρησε ότι “για τα παιδιά κάνουμε τα πάντα”.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Φάβας ανέφερε ότι ο δήμος ετοιμάζει καινούργια πράγματα για το μέλλον, για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και να δημιουργήσει καλύτερους σταθμούς.

Σε δήλωσή του, μετά την τελετή του αγιασμού, ο δήμαρχος ανέφερε ότι “από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και παιδείας τα βάλαμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Έτσι λοιπόν, αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και δεδομένου ότι είχαμε πολλά αιτήματα για παιδιά από 6 έως 18 μηνών, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε δύο νέα τμήματα. Τα δημιουργήσαμε, το ένα λειτουργεί εδώ, στον Δ’ Βρεφονηπιακό Σταθμό και το άλλο στον Ζ’ Παιδικό Σταθμό. Δεν μένουμε μόνο εδώ. Στον σχεδιασμό μας είναι η δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού εδώ, στην Καλαμάτα, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για ίδρυση ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Πήδημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τις ευρύτερης περιοχής εκεί και όχι μόνο. Επίσης, θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Βέργα”.

Διευκρίνισε, πως “πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους σε ασφαλές περιβάλλον, ώστε να μπορούν να βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο για να ζήσουν καλύτερα την οικογένειά τους”.